onsdag, september 30, 2020

Nå kommer de utenlandske turistene til Norge – frykter økt smittespredning

Mest lest nå

For mange land i Mellom-Europa er august den store feriemåneden. Derfor kommer de utenlandske turistene nå på ferie til Norge for fullt.

15.juli ble grensene åpnet for reisende til og fra en rekke europeiske land. Overlege Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet sier at de følger situasjonen tett og vurderer fortløpende om de skal foreslå nye reiseråd.

– Det er få land som har så lite smitte som Norge, så all reisevirksomhet inn og ut av landet innebærer økt risiko for smittespredning, sier han til NRK.


Setesdal er et populært reisemål og en av plassene som får mye besøk fra utenlandske turister nå fremover. Kommuneoverlege Åsulv Horverak er urolig for at det kan komme inn turister i landet som ikke vet at de er smittet.

– Jeg er både forberedt og redd for at det kommer en oppblomstring av smitte. Veldig mange av dem som kommer i land med fergen fra Danmark kjører igjennom Setesdal, sier han.

Samtidig understreker han at de utenlandske turistene er nøye og svært flinke til å følge smittevernerelger: «De oppfører seg bedre enn nordmenn».

På Sørlandet strømmer også turistene til i august måned. Ved Tregde feriesenter i Mandal er de nærmest fullbooket ut oktober med utenlandske turister. Daglig leder av feriesenteret, Sven Arne Thuestad sier til NRK at de allerede har hatt mange gjester fra Danmark og Tyskland. Men han er ikke bekymret for gjestene som kommer fremover, og forteller at de har gode rutiner for smittevern.

Tregde feriesenter får mange besøkende fremover. Foto: Booking.com

– De kommer i sine egne biler, og sjekker inn på hytter hvor de bor alene. De drar på båttur eller fisketur hvor de også på en måte er isolert fra andre gjester, så vi føler at vi har et godt tilpasset tilbud til den situasjonen vi er i, forteller han.

LES OGSÅ: Oppgitt bussjåfør tok dette bildet: – Folk bryr seg ikke om smitten

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter