Hjem Kjendisnytt Nå kommer den nye Ronja Røverdatter

Nå kommer den nye Ronja Røverdatter

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Folk vil nok ha mange meninger når serien har premiere, mener hovedrolleinnehaveren Kerstin Linden (14).

Nisser, vetter og troll er tilbake i ny drakt. TV-serien om Ronja Røverdatter har premiere på svensk TV neste år, melder Aftonbladet.

Det vil da være 42 år siden den første og forrige filmatiseringen av Astrid Lindgrens populære barnebok om røverhøvdingens datter.

– Folk vil kjenne seg igjen, sier 14 år gamle Kerstin Linden til Aftonbladet. Det er Linden som spiller hovedrollen.

Bohus festning som dateres tilbake til 1300-tallet, hadde lenge en sentral rolle i maktkampen mellom nordmenn, dansker og svensker ved Göta-elven. I det nyinnspilte tv-dramaet er det middelalderruinen i Kungälv som har blitt benyttet som hjemstedet til Mattis, røverne og røverdatteren Ronja.

Serien starter den dagen Ronja for første gang måtte følge pappa Mattis og ranerne på jobb. Det blir en oppvåkning for Ronja, som ikke tidligere har vært helt klar over hva ranerne faktisk gjør.

– Jeg tror folk vil kjenne seg igjen fra boka og filmen. Men du får også et så godt bilde av denne jenta og problemene hun møter. Det er en sterk historie, sier Linden.

Pappa Mattis blir spilt av Christopher Wagelin.

– Det er faren hennes, de har vært bestevenner og fanget i det samme slottet i milliarder av år ser det ut til. Så når hun finner ut hva som faktisk ligger bak… Det er forferdelig, selvfølgelig, sier hovedrolleinnehaver Linden.

Da filmselskapet skulle finne Ronja, ble det gjennomført nærmere 4000 auditions over hele Sverige.

Kerstin Linden har tidligere spilt Lill-Märta i «Utvandrarna» og er også med i årets svenske julekalender på SVT, «Kronprinsen som forsvant». Det er dermed en skuespiller med erfaring som trer inn i rollen som har fascinert barn i flere generasjoner.

Skuespilleryrket er spennende arbeid i seg selv, men det å få spille «Ronja Rövardotter» synes Linden er drømmerollen.

– Jeg har sett filmen, den gamle, og synes det er den beste Astrid Lindgren-historien av alle. Så jeg har et sterkt forhold til Ronja, forteller hun til Aftonbladet.

Under er et utdrag fra den første filmen som kom i 1981:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com