onsdag, juni 3, 2020

Nå kommer døgnåpne selvbetjente dagligvarebutikker til Norge

Mest lest nå

Det er ikke så veldig lenge siden de første selvbetjente kassene kom i dagligvarebutikkene. Nå tar næringen det hele ett steg videre, og åpner døgnåpne hundre prosent selvbetjente dagligvarebutikker.

Du kan åpne dørene til butikken ved å trekke bankkortet ditt gjennom en døråpner. Skal du kjøpe øl, må du enten vise legitimasjon, eller bruke fingeravtrykket ditt som identifikasjon. Varene skanner du selv på selvbetjente kasser, slik vi kjenner det i dag.

I tillegg vil hele butikken være overvåket, så tyveri vil bli oppdaget. Det skriver NRK.


Foto: privat

En stor suksess

På grensen mellom Midt-Telemark og Seljord kommune ligger Norges første selvbetjente dagligvarebutikk – Hegna Landhandel. Denne butikken åpnet i 2018, og har vært en prøvebutikk for eventuell videre utvikling av konseptet. Og etter to år, er både eieren av butikken og det statlige selskapet Merkur, som har tatt initiativ til prosjektet, strålende fornøyd.

– Vi tror det kan senke kostnadene ved å drive en butikk, samtidig som de kan utvide åpningstidene ganske mye, seier Hans Olav Bakås, som eier og driver landhandelen.

LES OGSÅ: Kundene boikotter selvbetjente kasser. Mener de stjeler jobber

– Skal butikker på mindre steder overleve, må de være åpne når folk vil handle, sier han videre.

Ifølge Merkur, skjer nemlig 20 prosent av dagligvarehandelen mellom klokka 20 på kvelden og 08 om morgenen. Merkur er et statlig program i regi av Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Åtte nye butikker

Nå åpnes det åtte nye butikker av samme slag. De vil åpne i løpet av de nærmeste månedene i fylkene Viken, Innlandet, Vestlandet og på Nord-Vestlandet. I tillegg til Merkur, er også Norgesgruppen, Coop og Snarkjøp med på laget.

Daglig leder i den selvbetjente dagligvarebutikken Hegna Landhandel, Gro Cathrine Aasgrav, har stor tro på det nye konseptet, blant annet fordi løsningen gir de ansatte mulighet til å jobbe med andre oppgaver enn å stå i kassa.

– Vi trenger ikke passe kassa, fordi vi veit at kundene greier seg selv, sier hun.

Foretrekker du betjente eller selvbetjente kasser i butikken? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

129,780FansLik
1,366FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter