in

Nå kommer krimdrama i spektakulær færøysk natur, basert på landets bestselgende krimforfatter – se smugtitt her

Foto: Viaplay

Krimdramaet TROM med Ulrich Thomsen, Maria Rich og Olaf Johannessen i hovedrollene er den første TV-serien som noen gang er spilt inn på Færøyene. 13. februar blir den tilgjengelig for norske seere.

– Som den første serien fra Færøyene kan man si at TROM allerede er litt av en historisk bragd, sier manusforfatter Torfinnur Jákupsson.

Når journalist Hannis Martinsson (Ulrich Thomsen) mottar en melding fra dyrevernsaktivisten Sonja á Heyggi, som hevder at hun er datteren hans og at hun også frykter for livet sitt, drar han til hjembyen Færøyene for å undersøke saken.


Det blir raskt klart for ham at Sonja har forsvunnet under mystiske omstendigheter. Han virvles inn i et søk som strekker seg inn i det lokale fiskermiljøet, til en aktivistgruppe og ikke minst til øyas fremtredende forretningsmann Ragna í Rong (Olaf Johannessen).

Hannis’ tilstedeværelse på øya bringer ham i konflikt med det lokale politiet, og flere ganger dukker han opp med etterforskningsleder Karla Mohr (Maria Rich). Hans søken etter svar avdekker et nett av løgner og hemmeligheter i lokalsamfunnet.

– TROM er en krim med tema rundt miljøspørsmål, som forhåpentligvis føles veldig relevant, og jeg gleder meg til mottakelsen. Som den første serien fra Færøyene kan man si at TROM allerede er litt av en historisk prestasjon. Det har vært spennende og morsomt, men også hardt og utfordrende arbeid å løfte serien fra idé til produksjon og nå til lerretet. Men det har vært verdt det, sier manusforfatter Torfinnur Jákupsson.

Innspillingene av TROM fant sted våren og sommeren 2021, og det vakre, men røffe landskapet på Færøyene danner et fantastisk bakteppe som dramatisk er med på å bringe handlingen videre. Serien er basert på bestselgerne skrevet av den prisbelønte færøyske forfatteren Jógvan Isaksen.

– Mitt håp er at TROM beviser at Færøyene byr på store muligheter for filmproduksjon med landets utrolige natur som bakteppe. Dette er min første serie, så personlig føles den fortsatt litt uvirkelig. Det at Viaplay satser på denne måten og gir plass til flere nye stemmer i Norden er utrolig viktig for meg som færøysk manusforfatter. Færøyene og det færøyske språket har aldri før fått så stor eksponering, sier Torfinnur Jákupsson.

TROM består av seks episoder, som alle slippes 13. februar på Viaplay.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Rune Bratseth forteller om hjerneslaget i «Legends of the Bundesliga»

egg

Vitamin D er viktig for immunforsvaret: Test om du får i deg nok