in

Nå kommer oppfølgeren til dokumentarserien om Estonia-katastrofen

Foto: Discovery

Dokumentarserien Estonia – funnet som endrer alt hadde premiere i september 2020 og fikk raskt internasjonal oppmerksomhet. Serien satte Estonia-katastrofen på den nasjonale og internasjonale dagsorden igjen.

Nå melder Discovery at den prisbelønte dokumentaren får en oppfølger i to deler som følger nye undersøkelser av vraket og arbeidet for å prøve å få klarhet i hva som skjedde den natten for snart 30 år siden. De to nye episodene har verdenspremiere 19. juni på discovery+.

 – Vi følger den offentlige samtalen og den svenske regjeringens svar i etterkant av dokumentaren, besøker nøkkelpersoner på nytt, samt møter nye kilder og følger undersøkelsene som er utført. Jeg håper at vi nå kan få mer kunnskap om vraket og mer klarhet rundt det skjebnesvangre hendelsesforløpet som førte til forliset av M/S Estonia 28. september 1994, sier Henrik Evertsson journalist og regissør Monster.


Estonia – funnet som forandrer alt ble det avdekket et aldri tidligere oppdaget hull i skroget på fartøyet. Et funn som skapte overskrifter og fikk internasjonal oppmerksomhet, noe som økte presset på den svenske regjeringen for å gjøre nye undersøkelser av vraket. Funnet resulterte i en beslutning om å gjennomføre nye dykk ned til M/S Estonia.

– Dokumentarserien om Estonia har vært viktig. Den har ført til nye offisielle undersøkelser og en revisjon av den svenske loven om gravfred ved vraket M/S Estonia. Som et resultat av dokumentaren har den svenske Havarikommisjonen nå satt i gang nye etterforskningsdykk av vraket for å få en bedre forståelse av Estonia-katastrofen og hva som forårsaket forliset, sier Hanne McBride, kommunikasjonsdirektør i Warner Bros. Discovery.

Estonia – funnet som endrer alt ble tildelt «Årets avsløring» under Stora Journalistpriset i Sverige i 2020 og vant prisen «Årets TV-øyeblikk» på Gullruten i 2021. Hele denne sesongen kan strømmes på discovery+.

De to oppfølgingsepisodene får verdenspremiere søndag 19. juni, eksklusivt på discovery+ og sendes på TVNorge mandag 20.6 klokka 21.30.

Produksjonsselskapet Monster, som sto bak den første dokumentarserien, produserer også de to nye episodene.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Norsk 18-åring lanserer app som skal hjelpe unge over hele verden med mental helse

12-år gammel gutt døde etter påkjørsel utenfor Bergen