fredag, februar 28, 2020
Nyheter Nå kommer SodaStream med Pepsi og Pepsi Max

Nå kommer SodaStream med Pepsi og Pepsi Max

-

Brusmaskin-merket SodaStream ble kjøpt opp av Pepsi tidligere i år. Nå kommer de med fem ulike smaker fra Pepsi. En av dem er favoritten Pepsi Max.

«Denne lanseringen er en viktig milepæl for SodaStream for å kunne tilby forbrukerne flere valgmuligheter, og samtidig ivareta planeten vår», sier Eyal Shohat, administrerende direktør i SodaStream i en pressemelding.

Vil redusere plastbruken

Ifølge SodaStream eier hver femte husstand i Norge en kullsyremaskin. Det fører til en reduksjon på 50 millioner engangsflasker i plast årlig.

«Sammen med SodaStream jobber vi mot målet vårt om å redusere bruken av plast og bygge en mer bærekraftig fremtid. Dette er et skritt på veien», sier Jim Andrew, direktør for produktutvikling i PepsiCo i pressemeldingen.

Nå kan du lage Pepsi hjemme. Foto: Sodastream

Skeptisk til nyheten

Men ikke alle er like entusiastisk over brus-nyheten. Tine Mejlbo Sunfør er klinisk ernæringsfysiolog. Hun mener brus er verstingen når det kommer til sukker i kostholdet vårt.

LES OGSÅ: Forskere mener at lettbrus øker risikoen for både slag og demens

«Dette blir nok en ting som gjør det enklere å drikke mer brus. Vi har sett at når tilgjengeligheten øker, så øker også inntaket», sier hun til Godt.

«Generelt så er brusdrikking den viktigste enkeltfaktoren til sukker i norsk kosthold. Hadde vi levd i en verden uten brus, så hadde vi nærmest ikke hatt noen utfordringer knyttet til for høyt sukkerinntak i dette landet», sier ernæringsfysiologen.

Oppfordrer folk til å velge Pepsi Max

På 50-tallet ble det i Norge solgt 10 liter brus per innbygger i året. I dag selges det 67 liter brus med sukker per innbygger. Og da er ikke brus laget med kullsyremaskin hjemme tatt med.

Men at SodaStream kommer med en Pepsi Max-variant, syns Tine er fint.

«Det er absolutt et bedre valg. Vann i maskinen er jo selvsagt det sunneste, men skal man velge brus så er de sukkerfrie variantene sunnere. Og forskning viser at det ikke har noen negative effekter, ved et inntak på rundt et par liter om dagen, med ett viktig unntak skader på tannemaljen», sier hun til Godt.

Tips gjerne noen som elsker Pepsi Max om denne artikkelen! 

LES OGSÅ: Ny forskning viser at det er like farlig å drikke lettbrus som sukkerholdig brus

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Etter å ha blitt forlatt to ganger, fikk 11-åringen endelig en adoptivfar og et hjem

11 år gamle Anthony ble først forlatt av sine biologiske foreldre da han var to år gammel. Fire år gammel ble...

I dag fyller Thomas Numme 50 – se den herlige gratulasjonen fra Harald Rønneberg

"Jeg kunne ikke drømt om en bedre venn." Det skriver Harald Rønneberg i et innlegg på Instagram...

Kjære travle mennesker: – ta tilbake familiesammenkomstene

"Det har skjedd et dødsfall. Familiesammenkomster er i ferd med å svinne hen..." Slik starter innlegget til Alison...