Hjem Nyheter Nå kommer tre nye bøker i «Sagaen om Isfolket»

Nå kommer tre nye bøker i «Sagaen om Isfolket»

Del
X

Forfatter Margit Sandemo gikk bort i september 2018. Fem år etter at Margit Sandemo gikk bort gjenoppliver forlaget og etterkommerne hennes «Sagaen om Isfolket» – Norges mest populære serie gjennom tidene.

VG skriver at det er snakk om minst tre nye bøker, og Hilde Susan Jægtnes som er plukket ut til å skrive dem.

Bok365.no opplyser at Jægtnes har mastergrad i film- og TV-manus fra University of Southern California, Los Angeles. I 2021 ble hun nominert til Brageprisen for boka «Jeg grunnla De forente stater». Men hun er også storfan av Sandemo og serien, som hun har lest – flere ganger.

Første bok ut av «nye» Isfolket, «Solens sønn», ankommer i april 2024 i forbindelse med at Margit Sandemo ville fylt 100 år. Den nye serien starter i 1501, 91 år før hendelsene i Sandemos første bok i originalserien. Hovedpersonen er en kjent og kjær karakter fra det opprinnelige verket.

– Vi hadde lyst til å finne på noe ekstra gøy i forbindelse med at Sandemo ville ha fylt 100 år neste år. Dette er en serie fryktelig mange har et forhold til – nå også på lyd der hun er en av de aller mest populære forfatterne, forteller redaksjonssjef i Bladkompaniet, Mariann Fredin, til VG.

Sandemo solgte over 37 millioner bøker. Hun er mest kjent for serien «Isfolket». Margit Sandemo døde 94 år gammel i sitt hjem i Skillinge i Sverige 1. september i 2018.

På 1990-tallet skrev Margit en viljeserklæring om hvordan hun ville ha sin bortgang. Familien fulgte ønsket og året etter at hun gikk bort, når snøen var smeltet, dro de opp på familiehytta i Grunke, som var barndommens paradis for Margit. Somrene ble tilbrakt i foreldrenes hytte på Huldrehaugen. Det var også her hun traff sitt livs store kjærlighet, Asbjørn.

I en vakker seremoni i Valdres storslagne natur ble Margit Sandemos aske spredt for vinden, på nøyaktig samme sted som ektemannen Asbjørns aske var spredt.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com