Nå er det bare å finne frem hagemøblene og kaffekoppen. For nå blir det godt og varmt i hele Sør-Norge en stund fremover.

«Det er veldig mildt i hele Sør-Norge. I Oslo-området er det opp mot syv plussgrader, og mot Vestfold og Østfold er temperaturen oppe i åtte grader», sier meteorolog i Storm, Olav Krogsæter til TV 2.

Men det er dessverre bare Sør-Norge som får en liten forsmak på våren denne gangen. Krogsæter forteller at skillet går i Bodø, og at det er stiv kuling, tett snøvær og minusgrader nord for Bodø.

Opp mot 10 varmegrader

Selv om det kanskje er for mye å håpe på at vinteren er over for denne gang, vil de milde temperaturene vare en stund.

«Det blir veldig mildt i mange dager fremover i Sør-Norge», sier Krogsæter til TV 2 og forklarer at årsaken er et stort høytrykk som ligger over Sentral-Europa. «Det ligger veldig i ro og styrer egentlig alt. Foreløpig vil det ligge i ro hele uka, og kanskje lenger», sier han.

Sør-Norge får et deilig pust av vår de neste dagene. Foto: Pixabay

Høytrykket gjør at lavtrykkene presses mot Island og Nord-Norge. Det fører til at Sør-Norge får mye mild luft.

«Det pumper veldig mye varmluft fra lenger sør i Atlanterhavet. Dette er et veldig stabilt værsystem som vil vedvare lenge», sier Krogsæter, og legger til at man kan forvente opptil 10 varmegrader på Vestlandet.

Uvær i nord

I Nordland og Troms er det varslet mye uvær og regn de neste dagene. Krogsæter melder om liten storm på torsdag i Nordland, og etter hvert Troms. Så kommer det et lavtrykk inn over Nordland natt til lørdag, som kan føre til enda sterkere uvær.

«Vi skal ikke rope ulv-ulv enda, men det er faktisk fare for sterk storm og orkan. Vi må komme litt nærmere helgen før vi kan si det sikkert, for det kan endre seg litt, men om det slår til blir det skikkelig uvær», sier Krogsæter til TV 2.

Så får vi som er så heldige å bo her i sør, nyte finværet og kanskje begynne å jobbe så smått med brunfargen.

Trykk på deleknappen om du gleder deg til våren endelig kommer!