in

Nå nyter Jim «Barnaby» Nettles livet som pensjonist

John Nettles, kjent fra «Bergerac» og «Mord og Mysterier» hoppet va karrieren som tv-detektiv for ti år siden.

Da den populære skuespilleren Jim Nettles sluttet i rollen som inspektør Tom Barnaby etter fjorten sesonger av serien «Mord og Mysterier» var fansen fra seg. I ettertid har Neil Dudgeon etablert seg godt i rollen, men for mange fans tok det en liten stund å venne seg til fredagskrimen uten Nettles.

Relatert: Gjensyn med Vera Stanhope: – Lettet over at folk faktisk liker henne, sier Brenda Blethyn


Nå forteller han omsider hvorfor han valgte å gi seg:

– Da vi filmet polotepisoden i 1996 ante jeg ikke at serien skulle bli så stor, sier Nettles til The Telagraph. Dette skriver Se & Hør i sin utgave datert 17. august.

«Mord og Mysterier» rullet over tv-skjermene i hele 22 år. Nettles syntes det var moro at serien ble så populær, men sier også at alt kommer til en ende, og at det da er best å gi seg mens leken er god.

– Plutselig skjønte jeg at jeg kom til å bli den eldste politietterforskeren i skuespillerbransjen. For meg kom det som en naturlig slutt på en fantastisk ære, sier han ifølge ukebladet til The Telegraph.

«Mord og mysterier» ble en kjempesuksess i Norge.

77 år gamle John Nettles debuterte ifølge Wikipedia med en liten birolle i komedien «One more time». TV-debuten hans kom med serien «Familien Ashton» (A Family At War), der han i 1971 til 1972 spilte Ian Mackenzie.

Det store gjennombruddet kom imidlertid da han dukket opp i hovedrollen som politimannen Jim Bergerac i 1981. Denne serien gikk også sin seiersgang på norsk TV, og ga tv-detektiven en rekke fans i Norge.

Siden 1995 har den populære skuespilleren vært gift med Cathryn Sealey.

Og det er ikke bare nordmenn som elsker seriene Nettles spiller i: Ifølge Masala.com  er «binge-watching» av Midsommer Murders, som er originaltittelen på Mord og Mysterier, en kjær ferieaktivitet for den britiske dronningen!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Samfunnet trenger terapi

Everly Brothers

Den siste Everly Brothers-broren er død