torsdag, oktober 21, 2021

Nå oppretter politiet dyrekrimgrupper

Mest lest nå

I løpet av året skal dyrekrimgrupper være på plass i alle landets politidistrikter.

Historier om dyremishandling er hjerteskjærende, og de ansvarlige gjerningspersonene går nesten uten unntak fri. Nå skal politiet sette inn ressurser på å løse disse sakene. NRK skriver at alle landets politidistrikt nå skal få dyrekrimgrupper.

Hittil har det vært etablert dyrekrimgrupper, eller såkalt dyrepoliti, i seks av landets tolv politiregioner. Gruppene er et samarbeid mellom politiet og Mattilsynet for å bekjempe dyrekriminalitet.


Trøndelag er den første regionen som har hatt en slik dyrekrimgruppe. I løpet av de over to årene de har hatt dyrepoliti, har antallet dyrevelferdssaker som blir henlagt blitt kraftig redusert, til tross for at antallet anmeldelser har økt.

– Jeg er svært glad for at det gode samarbeidet mellom politiet og Mattilsynet for å bekjempe dyrekriminalitet har styrket rettssikkerheten til dyr, sa landbruks- og matminister Olaug Bollestad i en pressemelding tidlig i år da det ble vedtatt at ordningen skal omfatte alle politidistriktene.

Alle landets politidistrikt

Innen 2021 skal dyrepolitiet være på plass ved alle landets politidistrikter.

Kari Nærum er etterforsker i den nye dyrekrimgruppa i Sør-Øst politidistrikt.

– Jeg brenner for dyr og har lyst til å gjøre en forskjell for dyrevelferd, sier hun til NRK.

Det at antall saker har økt, mens færre saker blir henlagt, tyder på at flere saker blir etterforsket og at det iretteføres flere saker, påpeker Nærum.

– Vårt inntrykk er at flere blir dømt, sier hun.

Politiet kan gi bøter eller saken kan ende i retten med betinget eller ubetinget fengsel, forklarer hun.

Redd dyra i Skien der det nylige er opprettet en slik dyrekrimgruppe er glade for at politiet nå har fått en egen avdeling for dette.

– Det kommer til å bli en helt annen verden for folk som er opptatt av dyr og deres ve og vel, sier Birgitte Hofsten til statskanalen.

Organisasjonen hennes har tidligere erfart at det å melde fra om bekymringer til Mattilsynet har vært vanskelig, fordi de er overbelastet med saker.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
224FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter