in

Nå setter høsten inn: Ber folk sikre løse gjenstander

Ta frem regntøyet i dag om du skal være ute, lyder oppfordringen fra Meteorologisk institutt.

– Store deler av Sør-Norge vil få noe regn i løpet av dagen. Vestlandet får mest, med opptil 30-50 mm der blåfargen er mørkest, skriver Meteorologisk institutt i en Twitter-melding med et vedlagt mørkeblått værkart for Sør-Norge.

Og om tirsdagen ble regntung, så er det ikke penvær i vente onsdag heller.


Et lavtrykk passerer Sør-Norge onsdag, og meteorologene har sendt ut farevarsel på gult nivå for kraftige vindkast utover onsdag ettermiddag og kveld.

Vindkastene på Vestlandet er ifølge VG ventet å være på mellom 27 og 35 m/s.

– Det kan bli stiv til sterk kuling på Vestlandet, og kanskje opp i liten strøm i fjellområdet og langs kysten enkelte steder, sier vakthavende meteorolog Tone Christin Taule til VG.

I farevarslet som er sendt ut, oppfordrer Yr til å sikre og flytte verdier bort fra utsatte områder.

– Det kan være lurt å feste løse gjenstander. Kanskje folk fremdeles har utemøbler eller en trampoline ute, som har litt vindfang og som kan ta av gårde, sier Taule.

I tillegg er det gult farevarsel for jordskred og flom på deler av Vestlandet. Gult farevarsel indikerer moderat fare, og skredhendelser kan forekomme. Utsatte bane- og vegstrekninger kan bli stengt. Flomvarselet indikerer at det kan bli lokale oversvømmelser og/eller erosjonsskader i bekker og elver.

Skal du ut og kjøre over de høyeste fjellovergangene i Sør-Norge, gjelder det å ha bilen riktig «skodd». Her advarer meteorologene om at den ventede nedbøren kan komme som snø.

For Nord-Norge er det ventet sterk vind utover tirsdagskvelden.

Noen steder langs kysten kan vinden komme opp i liten storm.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Duket for en ny sesong av det populære familieprogrammet

Ukraina med gjennombrudd i sør