Hjem Helse Dette er Dag Otto Lauritzens nye jobb : «Et stort samfunnsproblem jeg brenner for»

Dette er Dag Otto Lauritzens nye jobb : «Et stort samfunnsproblem jeg brenner for»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

TV2-profil og tidligere toppsyklist Dag Otto Lauritzen (66) har fått en ny rolle, og ønsker å spre budskapet om viktigheten av økt mosjon, aktivitet og sosialisering i de eldres hverdag.

Dag Otto Lauritzen har blitt ambassadør og motivator for det norske velferdsteknologiselskapet VilMer. Han ønsker å spre budskapet om viktigheten av økt mosjon, aktivitet og sosialisering i de eldres hverdag, enten de bor på sykehjem, institusjoner eller alene hjemme.

– Aktivitet kan erstatte mange piller. Ensomhet og inaktivitet blant eldre er et stort og økende samfunnsproblem. En av mine store drivkrefter har alltid vært å inspirere og motivere mennesker til å ta vare på helsen gjennom fysisk trening og mosjon. VilMer sørger gjennom sine løsninger for å skape mange gode øyeblikk for eldre og personer med demens, sier sier Dag Otto Lauritzen.

Demens i nær familie

– Da forespørselen kom tidlig på vårparten, om jeg ville engasjeres som en godt voksen «influenser» for fysiske opplevelser og personsentrert eldreomsorg, var jeg ikke i tvil om at dette var et tema jeg både brenner for og vil jobbe med. De siste årene har jeg opplevd sorgen og håpløsheten tett på kroppen gjennom demens og ensomhet i nær familie, samtidig som jeg har sett hvor mye gnist og glede som kan mobiliseres med gode, enkle hjelpemidler og litt bedre tid til hver enkelt av de eldre og pleietrengende, sier han.

VilMer er et norsk gründerselskap som ble startet i 2017. Selskapet utvikler og tilbyr en rekke sosiale og teknologiske løsninger for personsentrert eldreomsorg, og leverer i dag produkter og tjenester til mer enn 100 kommuner i Norge og Sverige.

I tillegg til flere digitale løsninger lanserte selskapet tidligere i år konseptet «Hverdagsvenn», der hjemmeboende seniorer får faste besøk av hverdagsvenner for sosialt samvær, utflukter, tilpasset mosjon og andre følgetjenester.

-Vil utgjøre en forskjell

– Vi er usedvanlig stolte av å ha fått med oss Dag Otto Lauritzen som ny frontfigur på laget vårt. Det tok veldig kort tid før vi skjønte at Dag Otto virkelig brenner for vår visjon om å skape flere gode øyeblikk for eldre. Vi er sikre på at han kan bidra til enda mer fokus på viktigheten av gode sosiale stunder og mer hverdagsaktivitet for eldre, sier daglig leder Øystein Landgraff i VilMer.

Selskapet forteller at de snart også kan tilby de eldre blant annet turer, enkle trimøvelser og andre digitale opplevelser, med Dag Otto Lauritzen som guide og motivator.

– Jeg er helt sikker på at Dag Ottos brennende engasjement for å skape gode øyeblikk og økt aktivitet, vil være med og utgjøre en forskjell for mange eldre, deres pårørende og behandlende helsepersonell, sier Landgraff.

LES MER:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com