Hjem Nyheter Nå strammer Europa inn igjen – dette er reglene som gjelder i de ulike landene

Nå strammer Europa inn igjen – dette er reglene som gjelder i de ulike landene

Italia, Østerrike, Frankrike, Nederland, Tyskland og Danmark strammer til for å stoppe smittespredning. I Berlin får du ikke gå på restaurant om du ikke er vaksinert.

Danskene må bruke koronapass om de skal på kino, restaurant eller sykebesøk.

Les også: Nå får endelig sykepleierne tredje dose

Har du ikke koronapasset i orden slipper du ikke inn på besøk til en venn på sykehus eller i et eldresenter. Dette skriver DR. Kravet gjelder ikke nære pårørende og barn under 15 år.

Alle innendørs sereringssteder skal sjekke koronapassene fremover. I tillegg kreves pass om det er plass til flere end 200 deltagere innendørs og 2000 utendørs.

VG skriver at Nederland har lignende krav, men her omfatter koronapass-kravene alle ned til 13 år.

Frankrike har krav om boosterdose fra 15. desember for alle over 65 år. Er man 65 eller eldre og kun har to doser, er ikke koronapasset grønt i Frankrike.

Les også: Oslo starter massetesting neste uke – Regjeringen vurderer koronasertifikat

Landet har dessuten helt siden august hatt nasjonalt koronapass-krav for alt fra restauranter, barer og kafeer, innenlandsfly og langdistanse kollektivtransport. Det er i det hele tatt fint lite å gjøre i Frankrike om du ikke har koronapass.

Pandemien har rammet Italia hardt. Landet hadde ifølge NRK en periode flere koronadødsfall i døgnet enn det Kina hadde da epidemien var på sitt verste. Det er fortsatt strenge restriksjoner i landet, og man må blant annet vise grønt pass for å få gå på kontoret eller dukke opp på fysisk undervisning ved flere av landets utdanningsinstitusjoner.

Tyske delstater har valgt litt ulike løsninger. I Berlin har de valgt en streng linje. Uvaksinerte har ikke tilgang til restauranter, kinoer, teatre, museer eller gallerier fra og med mandag.

Les også: Politiet har en oppfordring til deg som planlegger å reise utenlands neste år

I Østerrike må du nå være vaksinert for å gå til frisøren, og dersom du kommer dit på skiferie kommer du ikke lenger inn i skiheisene i Østerrike dersom du fikk andre dose for over ni måneder siden.

Fredag skal regjeringen avholde pressekonferanse om koronasituasjonen. Siste ukerapport fra FHI viser at antall innlagte og smittede med covid-19 fortsetter å øke.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol har, som vi tidligere har omtalt, sagt at regjeringen vurderer å gi en boosterdose med koronavaksine til flere nye grupper, ikke bare til personer over 65 år.

Kjerkol har også sagt at Regjeringen vurderer innføring av koronapass som et verktøy i verktøykassen for lokale tiltak.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com