Forsiden Kjendisnytt Nå takker Christine Koht for all støtte fra det norske folk: "Jeg...

Nå takker Christine Koht for all støtte fra det norske folk: «Jeg er helt overveldet»

Christine Koht har valgt å bruke kreftsykdommen til noe positivt. Hun slår et slag for dem som er syke og ikke går utenfor døren. 

Da det i januar ble kjent at den populære komikeren er kreftsyk begynte støttemeldingene fra det norske folk å renne inn.

Selv startet Koht podcasten «Koht vil leve» hvor hun hver uke fortalte om sykdommen og hvordan det er å leve med den. Til slutt ble tilstanden hennes så gale at hun ikke lenger klarer å delta i podcasten. Det har derfor vært stille fra Christine Koht de siste ukene. Inntil før helgen.

Reklame

Da lot hun seg avbilde og filme av Aftenposten. Ansiktet hennes er tydelig oppsvulmet etter behandlingen, men hun ønsker å sende et budskap til alle som er syk og som skammer seg over hva sykdommen gjør med utseende og kropp.

«Det er visst mange som ser sånn ut. Man ser dem bare ikke», sier Christine til Aftenposten.

«Fordi de skammer seg. De tør ikke å gå ut. Jeg har snakket med handicapforbundet om det. Og med leger her. Over hele landet sitter det folk som er syke, eller har fått en skade. De har månefjes eller andre skavanker. De går ikke ut, fordi de skammer seg. Du vet jo hvordan det er selv», sier hun videre.

Takker for all støtte

Komikeren som vanligvis er aktiv på sosiale medier har ikke latt høre fra seg verken på Facebook eller Instagram de siste månedene. Men nå har hun publisert en takk til alle som sender henne støttende og rosende meldinger.

«Kjære gode vakre mennesker! Jeg er helt overveldet av all støtte og kjærlighet. Dere aner ikke hvor godt det gjør meg. Det er takket være alle dere at jeg nå om en stund kan gå rakrygget kanskje 10 meter med rullator. Da har jeg dere i ryggen.
Tenk, alt som går an når man ikke er alene.

I dag er min tøffe mamma på Dagsrevyen, og snakker om åpenhet PG skam, siden jeg er for sliten til å gjøre det selv. Hun grudde seg, men gjør det. Verdens tøffeste mamma som støtter meg hver eneste dag! 🌹🌺🌹» skriver hun på Facebook.

LES OGSÅ
Jon Bon Jovi har åpnet to restauranter der fattige kan spise gratis

Stolt mamma

Kirsten Koht (75) stilte på lørdag opp i NRK Lørdagsrevyen. Hun fortalte om den enorme støtten datteren har mottatt for å være så åpen.

Hun sa blant annet at Christine lenge skammet seg over det nye ansiktet som behandlingen har medført.

– Nå i det siste har jeg begynt å elske det ansiktet. I begynnelsen så synes jeg også det var vanskelig. Jeg tenkte også «hva skal skje når hun skal ut», men vet du hva, hun er jo så søt, sier Kirsten Koht til NRK.

Videre forteller moren at hun aldri har vært mer stolt av datteren enn akkurat nå.

– Jeg var stolt av henne når hun har stått på scenen, men jeg er mye mer stolt av henne for det hun gjør nå. For dette har kostet, altså.

christine koht
Koht sammen med journalist Joachim Førsund. Foto: Privat

Vi fortsetter å sende våre støttemeldinger og ønsker om god bedring. For en rå kvinne Christine Koht er! Trykk gjerne på deleknappen og send din støtte du også!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Les historien om Maru – hunden som gikk 200 kilometer for å komme hjem

Maru er en utrolig vakker hund av rasen bullmastiff. Dessverre har ikke livet vært like enkelt for den flotte hunden, for etter å ha...

Fant flaskepost på stranden. Innholdet får finneren til å fryse til is

Judi avsluttet arbeidsdagen som hun alltid gjør, med å gå på stranden og rydde og plukke søppel. Men denne dagen, fant hun noe helt...

Bildene av den utsultede elefanten vekker harme

Den 70 år gamle elefanten Tikiiri er en del av en festival på Sri Lanka. Der jobber hun med å frakte festivaldeltakere rundt. Hun...

Kalte datteren feit og stygg. Da så moren rødt

Jade North var i bassenget med datteren sin da to gutter kom bort til datteren og kalte henne feit og stygg. Jades konfrontasjon med...

På parets første date merket hun noe rart – Fire måneder senere ble han lam, men hun nekter å gi han opp

Ekte kjærlighet er noe vi alle drømmer om å finne. Men hva gjør du dersom din utkårede plutselig får en alvorlig sykdom som lenker...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT