Hjem Historier fra livet Naboen satte ut forferdelige rykter om henne – nå lurer kvinnen på om hun overreagerte

Naboen satte ut forferdelige rykter om henne – nå lurer kvinnen på om hun overreagerte

En 41 år gammel kvinne har tatt til Reddit for å få synspunkter rundt en kjedelig nabokrangel. 

Kvinnen har vært gift med samme mann i 20 år. De har et godt ekteskap, men siden mannen hennes er psykisk syk er det hun som er hovedforsørgeren i familien. 

«Dette fungerer bra, siden jeg har en bra betalt jobb. Jeg jobber stort sett ikke overtid og har for det meste hjemmekontor», forteller kvinnen. Hun berømmer samtidig ektemannen for at han er flink å holde hus og hjem i fin stand. 

I fjor hadde de råd til å kjøpe seg nytt hus, med en usjenert hage. «Man må stå på tå for å ha innsyn», skriver kvinnen. 

Da de flyttet inn, dukket det umiddelbart opp en nabo. Ikke for å hjelpe, men for å sladre om alle de andre i nabolaget. Naboen advarte de nyinnflyttede om å ikke stole alt for mye på folk rundt. Det er denne naboen som etterhvert har blitt litt av en kattepine for kvinnen. 

For to måneder siden mistet bestevennen til mannen både jobben og kona. Den stakkars mannen slet ekstremt med å klare å betale regninger, håndtere skilsmisse og var på full fart inn i  en depresjon. 

«Mannen min og jeg bestemte oss for å få ham ut av denne situasjonen. Vi har et ekstra soverom som vi ønsket å gjøre om til et treningsrom, men rommet er fortsatt tomt. Så vi tilbød dette rommet til vår venn, uten å be om husleie eller noe bidrag til husholdningen. Vi ønsket bare å hjelpe ham til å klare å puste igjen og fokusere på fremtiden», skriver kvinnen. 

Skilsmisse er tøft nok, men om han tok inn på det ekstra rommet de hadde ville han hvertfall slippe å måtte bekymre seg for husleie og regninger.

Kvinnen sier det fungerer veldig bra å ha bestevennen til mannen boende hos dem. 

«Han er en veldig hyggelig fyr, krever ikke ting av oss og er bare glad for å ha et trygt sted der han kan komme seg på beina igjen», forklarer kvinnen. 

Nylig møtte kvinnen noen av naboene da hun var ute og handlet mat. Hun ble forvirret av de rare blikkene, og spurte dem rett ut hva problemet var. 

Naboen satt ut rykter

Det viste seg at naboen som dukket opp for å spre sladder da flyttet inn hadde spredd stygge rykter i nabolaget: Naboen har fortalt andre i nabolaget at kvinnen bor sammen med to menn, og at det skifter hvilke menn som bor der. 

«Hun sa også det var åpenbart hva for et hus det der måtte være, siden hun sjelden ser meg gå på jobb og mannen min aldri går på jobb, og forteller naboene at jeg må tjene pengene mine mens jeg ligger på ryggen, ellers hadde jeg ikke råd til et så fint hus», forklarer kvinnen.

Hun ble naturligvis forferdet og fortalte naboen som hadde sett rart på henne hvordan ting egentlig hang sammen. Deretter handlet hun dagligvarene som sto på handlelisten. Og hvem andre enn den ryktespredende naboen treffer hun ikke når hun er ferdig handlet og kommer ut på parkeringsplassen?  

«I mitt raseri og raseri stormet jeg bort til henne på henne og begynte å skrike til henne», forklarer kvinnen. 

Hun gjorde det klinkende klart til naboen som hadde spredd ryktene at hvem hun enn inviterer inn i SITT hus, så er ikke det hennes sak. Naboen ble også bedt om å holde seg unna henne og slutte med stygg ryktespredning ellers ville hun komme til å skade henne.  

«Så gikk jeg rett og slett, og ville ikke høre noe fra henne», skriver kvinnen.

Nå mener noen av vennene hennes at hun overreagerte kraftig. Andre igjen mener det var riktig å sette klare grenser. Sladder kan gjøre vondt. 

Kvinnen er i tvil på om hun gikk over streken, slik noen av vennene hennes mener. Hva tenker du? Del gjerne synspunkter i kommentarfeltet!

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com