Hjem Fremhevet Naboer reagerte på helligdagsarbeid – politiet måtte rykke ut

Naboer reagerte på helligdagsarbeid – politiet måtte rykke ut

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Har du tenkt å klippe plenen i påsken? Da bør du tenke deg godt om.

Det er nemlig ikke «fritt fram» for hagearbeid og annet bråkete arbeid i påskedagene.

Flere ønsker å benytte fridagene til å gjøre hus- eller hagearbeid. Dersom været er godt, så kan det være fristende å dra frem gressklipperen, eller at bruke tid på oppussing ved å borre eller banke i vegger. Men dette finnes det strenge regler for, og du kan risikere bøter dersom du ikke innretter deg.

Politiet rykket ut til adresse

Betjenter fra Troms politidistrikt har i formiddag rykket ut til en adresse på Kvaløya. Årsaken skal være: Brudd på helligdagsfreden. På den aktuelle adressen var nemlig snekkere i arbeid, skriver Dagbladet.

– Støyen var til sjenanse for naboer, og sett i lys av tida vi er inne i, ble arbeidet avsluttet, opplyser politiet på X.

Påska, med sine mange helligdager, peker seg altså ut som ei tid med stort potensial for brudd på loven om helligdager og helligdagsfred, siden mange benytter anledningen til å gjøre arbeid en ellers ikke har tid til.

I graverende tilfeller kan brudd på helligdagsfreden medføre bøter.

«På helligdag fra klokka 00 til klokka 24, samt påske-, pinse- og julaften etter klokka 16 skal det være helligdagsfred som ingen noe sted må forstyrre med utilbørlig larm.»

Dagene som omfattes av lovgivningen i den inneværende høytida, er: skjærtorsdag, langfredag, første påskedag og andre påskedag. Påskeaften havner utenfor.

Fungerende tjenesteleder i Romerrike, Svein Engen, har tidligere gått knallhardt ut mot de som ikke respekterer helligdagsfreden:

– Det må gå an å bruke huet. Helligdagsfred betyr at det skal være fritt for støy og helt stille – 24 timer i døgnet, på helligdagene. Det gjelder også hver søndag hele året, i tillegg til de røde dagene. Det er lite som er mer irriterende enn noe som står og durer disse dagene. Vi ser at helligdagsfreden brytes stadig vekk. Mange er egoister og er seg sjøl nærmest. Jeg vil henstille folk til å ta hensyn, sa Engen til Romerikes Blad.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com