søndag, april 18, 2021

Nær en ny topp i innlagte corona-pasienter

Mest lest nå

Påskeaften er 306 pasienter innlagt på norske sykehus som følge av coronaviruset.

Ved inngangen til april i fjor var 324 pasienter lagt inn på norske sykehus som følge av koronavirus. Dette er det høyeste antallet under hele pandemien. Påskeaften 2021 er det 18 færre.

– Gjennom påsken har mellom 25 og 40 nye pasienter blitt innlagt hver dag, forteller helsedirektør Bjørn Guldvog til NTB ifølge VG. Han mener situasjonen er alvorlig.


97 pasienter er innlagt på intensivavdelingen og 64 behandles med respirator.

– Situasjonen er alvorlig, og krevende for helsepersonell i sykehusene og i kommunene. Vi har ikke hatt høyere innleggelsestall siden april i fjor, og antallet innlagte stiger fortsatt, sier Guldvog.

VG melder at 268 av coronapasientene er innlagt på sykehus i regionen Helse sør-øst, 25 er innlagt i Helse vest, ni er innlagt i Helse Midt-Norge, og fire er innlagt i Helse nord.

Fallende tall

Det siste døgnet er det registrert 640 nye coronasmittede i landet, noe som er 432 færre enn for én uke siden. Helsedirektøren tror dermed vi også kan se fallene tall på coronainnlagte i tiden som kommer.

– De som blir innlagt på sykehus har gjerne blitt smittet en til tre uker tidligere. Vi kan derfor håpe at innleggelsestallene faller noe de neste to ukene hvis smittetallene fortsetter å gå nedover, sier han.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter