mandag, januar 24, 2022

NAF-kåring: Denne bilen er «Årets beste bilkjøp» 2021

Mest lest nå

NAF-magasinet Motor kårer Ioniq 5 til «Årets beste bilkjøp» i 2021. Det er bilens ladeegenskaper som til slutt sender den helt til topps i kåringen.

Juryen mente utseendet helt soleklart gjorde Hyundais Ioniq 5 til en av de ti finalistene i første runde av årets kåring.


Uansett hva du måtte mene – denne bilen har et design det er umulig å forholde seg likegyldig til.

Blant Motors biltester fikk også bilen tidenes høyeste poengsum, da den ble testet i sommer.

Dens praktiske egenskaper – og pris – gjorde at den til slutt trakk det lengste strået av alle i årets kåring, i skarp konkurranse med Tesla Model Y, forteller NAF.

Det var altså ladeegenskapene som avgjorde, bilen har et system på 800 volt som gir en ladefart opp til 200 kW.

Motors beregninger viser også at den er billigere å eie og kjøre enn en Tesla Model Y. Prisen per kilometer er 6,09 kroner mot 7,00 kroner for Tesla Y.

Den laveste kilometerprisen blant finalistene har Cupra Born, som ender på en tredjeplass i kåringen, med en pris på 4,56 kroner per kilometer. Så er dette også en annen type bil.

De sju andre finalistene i rangert rekkefølge var: Kia EV6, VW ID.4, Skoda Enyaq, Ford Mustang Mach-E, Nio ES8, BMW iX og BYD Tang.

Juryen som har kåret årets beste bilkjøp har bestått av Øivind A. Monn-Iversen som er journalist og testansvarlig i Motor. Han har hatt med seg Anette Berve som er rådgiver i forbrukeravdelingen i NAF, Audun Bergerud som er teknisk konsulent i NAF, Marianne Søhagen som er seniorrådgiver for trafikksikkerhet i NAF, Ulrica Risberg som er markeds- og kommunikasjonsdirektør i NAF og Peter Raaum som er ansvarlig redaktør i Motor.

Interesse- og forbrukerorganisasjonen NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,608FansLik
1,600FølgereFølg
246FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter