Debatten om hvor mye bompenger som skal kreves inn i Norge har vart i lang tid. Nå føler NAF at det er på tide å rope varsku.

NAF har i følge Din Side nylig utført en undersøkelse. Og konklusjonen er klar: de med minst forutsetninger er de som rammes hardest.

«Økte bompenger rammer dem med lavest inntekt hardt. Samtidig settes det opp stadig flere bomstasjoner. Dette kan ikke fortsette», sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF i en pressemelding.

En utfordring for familieøkonomien

Din Side skriver at NAF har sett på hvor mye prisene på bompenger kan øke før det vil påvirke hverdagsøkonomien til nordmenn.

Av nordmenn som faller i kategorien «lavest inntekt», svarer 39 prosent at en økning på under 500 kroner i måneden vil ramme familiens økonomi.

«Forskjellene i Norge øker, og bompenger er en avgift som ikke tar hensyn til hvor mye du har i lommeboka. En utvikling der de som har minst ikke har råd til å bruke bil, er en utvikling NAF vil advare kraftig mot. Det vil være sterkt urettferdig», sier kommunikasjonssjef i NAF, Camilla Ryste til Din Side.

LES OGSÅ
Derfor bør ingefær inngå i kostholdet

Ny rekord

2019 kommer til å bli et rekordår for Norge når det gjelder bompenger. Ni nye bompengeprosjekter er under oppstart og totalt skal myndighetene kreve inn 13 milliarder i bompenger, ifølge Statens vegvesen.

Synes du at nok er nok? At bompenger rammer skjevt? Trykk i så fall på deleknappen for og vis din motstand!