in ,

Nakstad ble koronasmittet av barna: – Har milde symptomer

Espen Nakstad

Det har knapt vært en dag uten at Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i FHI har svart på spørsmål fra mediene om koronasmitte. I dag gjaldt spørsmålene hans egen smitte.

– Etter noen dager i selvpålagt karantene med negative tester, har jeg testet positivt for koronaviruset, skriver assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i FHI i en e-post til VG.

Han påpeker at han kun har milde forkjølelsessymptomer.


– Jeg har barn som ble smittet på skolen og ble derfor ikke overrasket over testresultatet, skriver han i e-posten.

Nakstad, som ifølge NRK er vaksinert tre ganger, har ikke sjekket hvilken variant han er smittet med. Men han sier han antar at han – som de fleste andre – har fått omikronvarianten.

Fra hjemmekontoret kommenterer han at han åpenbart ikke er alene om å ha testet positivt.

Nesten 16.000 nordmenn har fått påvist viruset det siste døgnet. Det er det høyeste tallet så langt i pandemien. Forrige smittetopp var i går.

Dette er ikke første gang en helse-topp er koronasmittet. TV2 skriver at mer enn 60 personer måtte i karantene da Nakstads forgjenger, assisterende helsedirektør Geir Stene-Larsen, testet positivt for koronaviruset i mars 2020.

Den assisterende direktøren i Helsedirektoratet måtte tåle kritikk etter at han ifølge NRK hadde fått unntak fra karantenebestemmelsene, og deltatt på møter med blant andre helsedirektør Bjørn Guldvog og Camilla Stoltenberg som leder Folkehelseinstituttet.

Det var også med bakgrunn i denne saken Espen Nakstad tiltrådte som fungerende assisterende helsedirektør tilbake i 2020.

I forbindelse med framleggelsen av Helsedirektoratets ukesrapport om smittesituasjonen onsdag ettermiddag var det helsedirektør Bjørn Guldvog som møtte pressen. Helsedirektoratet opplyser til Dagbladet at Nakstad ikke har hatt fysisk kontakt med Bjørn Guldvog på over en uke.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Pølsa trener med Birgit: Nå vil han gå Birken på kjelke

Økning av koronapasienter i aldersgruppen 0-17 år på sykehus