Hjem Kjendisnytt Nakstad går for svensk jul med nisselue i skisporet

Nakstad går for svensk jul med nisselue i skisporet

Lege og assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad (47) har hyggeligere nyheter å komme med denne jula enn i fjor.

Espen Rostrup Nakstad var et ukjent navn for de fleste før pandemien, men gjennom kriseårene 2020 og 2021 har han vært et bindeledd mellom helsevesenet og befolkningen, og forklart oss hvilke regler som gjelder, hvorfor og hva utsiktene var.

Den første koronajula vi hadde, introduserte han oss for Skype-feiring.

Etter to år med restriksjoner og antallbegrensninger er det endelig en jul uten antallsbegrensninger. Det synes Espen Rostrup Nakstad er fint.

– Jeg skal feire med min svenske svigerfamilie i år, så det blir hyggelig med litt flere gjester enn de to siste årene da det jo var antallsbegrensninger i julen, sier Nakstad i et juleintervju med Nettavisen.

Dermed må den tradisjonelle ribba han er vokst opp med også vike. Svenskene spiser nemlig juleskinke. Hvilke tradisjoner som holdes i hevd kommer litt an på hvor han feirer.

– Som barn var det alltid skitur, så litt varm kakao til NRKs «Tre nøtter til Askepott», julegudstjeneste ved 14.00-tiden og middag klokken 17.00. Som voksen blir det litt forskjellige varianter av dette fra år til år.

Men tradisjonen med julegaver synes han har tatt litt av de siste 10-15 årene. Det er mye som kjøpes inn, mener han. De verste julegavene er de man aldri får bruk for.

Som tidligere lovende juniorløper i langrennssporet er en Silva Halogen hodelykt den flotteste gaven han har fått. Den brukte han i mange år.

Selv om konkurranseløp er litt av agendaen nå så har ikke skigleden gitt seg for den assisterende helsedirektøren.

– En skitur eller to i julen gir veldig god julestemning! Gjerne med nisselue på, hvis du tør, er hans anbefalte juleaktivitet.

Planen for 2023 er p jobbe mindre og gå mer på ski – helst hver dag hvis det er nok snø.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com