lørdag, juni 12, 2021

Nakstad har 2 aktiviteter som holder han gående: – De 2 tingene gjør at jeg står i dette

Mest lest nå

Espen Rostrup Nakstad (46) ser frem til å være mer sammen sammen med familien fremover.

– Jeg er vant til å jobbe ganske mye, men det å jobbe så å si i alle døgnets våkne timer og aldri kunne ta helt fri, det er noe som du må ha noen triks for å løse, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Folkehelseinstituttet (FHI) i et lengre portrettintervju med VG.


Selv med høyt arbeidspress er han flink å koble av utendørs på ski og sykkel – gjerne kombinert med et digitalt møte.

RELATERT: Selges koronasmitte for 100 kroner på Snapchat? Espen Nakstad advarer

– Det er også viktig å få nok søvn. De to tingene gjør at jeg står i dette, og jeg føler meg ikke noe mer sliten nå enn jeg gjorde for ett år siden, sier han til avisa.

Han har alltid brukt trening for å få energi. I studietiden tok han imponerende to embedsstudier. Nakstad er utdannet både lege og jurist, og før studiene var han fallskjermjeger i Forsvaret.

RELATERT: Nakstad må korona-utsette korona-bok

– Jeg har alltid hatt ganske lett for det i skolesammenheng, men jeg har heller ikke vært den opplagte Mensa-kandidaten eller hatt bare et bestemt favorittfag. Jeg synes det er gøy å kunne mye om flere ting, sier han i VG-intervjuet.

RELATERT: Geir (58) fra Hadeland mener korona er som en vanlig influensa. Nå svarer Nakstad

Når ting åpner opp igjen gleder han seg til å kunne være mer sosial med venner og familie. Veldig mye i livet er satt på pause om dagen, og i likhet med mange andre savner også Nakstad å kunne slippe å tenke på strenge smitteverntilitak.

– Både min familie og veldig mange andre familier har hatt et annerledes og litt vanskelig år. Det har vært annerledes, men vi har funnet måter å løse det på. Jeg har sett familien min mindre enn jeg vanligvis gjør, men jeg har prioritert å jobbe en del hjemmefra for å være sammen med dem, sier han og legger til at han nok har vært en litt fraværende far det siste året.

RELATERT: Nakstads hilsen til Svein Østvik

Den assisterende helsedirektøren er også veldig glad i å reise. Og hadde det vært mulig er han ikke i tvil om destinasjonen:

– Jeg ville dratt til Middelhavet på første fly hvis jeg hadde mulighet til det, sier 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter