in

Nakstad må korona-utsette korona-bok

Espen Rostrup Nakstad

Espen Rostrup Nakstad (46) skulle egentlig ha kommet med en bok om pandemien i mars/april.

– Nakstad er jo en av få som hele Norge vet når er på jobb eller ikke, så jeg tror de fleste skjønner hvorfor denne boken er blitt utsatt. Det ble litt færre skrivehelger og litt mindre tid enn det han tenkte seg var mulig på nyåret, bekrefter sakprosa-forlegger og redaktør for boken i Gyldendal, Lars Røtterud, overfor VG.


Da det ble kjent at boken skulle komme, var det nok mange som lurte på når han skulle få tid til å skrive den.

– Svaret er at tiden strakk ikke til – selv for Nakstad. Vi bestemte oss for å vente til høsten for å få en velskrevet og enda bedre bok enn å pushe ut en bok nå, sier Røtterud til VG.

Espen Rostrup Nakstad kommer med boken «Kode Rød» Bilde: Gyldendal

Ifølge avisen er det Nakstad selv som skriver boken.

Gyldendal forteller at vi kan vente oss historien om hva som skjedde da vi ble rammet av en pandemi – og hvorfor verden var dømt til å mislykkes allerede før viruset hadde spredt seg fra Kina.

Forlaget lover et fascinerende innblikk i krisehåndtering og ledelse globalt og nasjonalt – helt fra terroren rammet New York den 11. september 2001 til et ukjent virus begynte å spre seg i Asia og Europa nesten to tiår senere.

– Tilfeldighetenes spill er kanskje ikke så tilfeldige som man kan få inntrykk av når verden rammes av stadig nye kriser – hundre år etter spanskesyken, kommenterer Gyldendal i omtalen av boken.

Vi får også bli bedre kjent med Espen Rostrup Nakstad. 46-åringen som er kjent som hele Norges «doktor korona» er ikke bare utdannet lege med ph.d. i intensivmedisin – han er også jurist! Han har bred erfaring fra krisehåndtering og er fungerende assisterende direktør i Helsedirektoratet.

Boken er full av tilbakeblikk til triste og vakre øyeblikk i Nakstads eget liv og hans erfaringer fra storpolitikk i FN, maktkamper og personlige tragedier.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

11-åringen fikk blodkreft og ble mobbet på skolen – nå får han sin revansje

tjorven

Nå kommer Tjorven og Båtsmann i ny versjon