Hjem Nyheter Nakstads hilsen til Svein Østvik

Nakstads hilsen til Svein Østvik

Lørdag formiddag ble det holdt en protest mot koronarestriksjoner utenfor Stortinget. Rundt 200 personer deltok i demonstrasjonen på Eidsvoll plass. En av dem som hadde møtt opp for å brenne munnbindet sitt var TV-personligheten Svein Østvik.

Espen Nakstad har en hilsen til dem som demonstrerer mot munnbind:

– De 200 som ligger på sykehus, tenker nok at de gjerne skulle byttet plass med dem, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad til VG.

– For dette er en alvorlig sykdom som rammer mange. Enkle tiltak som å bruke munnbind er fortsatt grunnstammen i smittevernet i Norge, sier Nakstad.

Samtidig legger han til at det er veldig forståelig at folk er lei, og at folk flest slutter opp om smittevernreglene.

– Det er nettopp disse reglene, særlig å bruke munnbind der det er trengsel, som har hjulpet oss i påsken, sier Nakstad.

Fasit for hvordan det har gått i påsken får vi først på tirsdag, men Nakstad sier det foreløpig ikke ser ut til at påsken har ført til noen stor smitteøkning.

Østvik: Det har gått for langt

Da Østvik som sitter i kommunestyret for Asker SV demonstrerte på lørdag sa han at han var der for å vise sympati med dem som synes det har gått for langt, og la til at det synes han også.

Han uttaler videre at han reagerer på det han kaller «sykeliggjøring av hele verden».

Da VG spurte Østvik om ikke de mange dødsfallene og sykehusinnleggelsene er nok til å ta koronaviruset på alvor, svarte han «Nei, det synes jeg ikke. Eller jo, det er jo alvorlig, men alvor er jo noe helt annet enn «lockdown». Det er klart det er alvorlig at personer dør, men det er jo ikke det vi står her og demonstrerer mot».

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com