Når bekymringene er verre enn problemene.

726

En kjent psykolog gikk rundt i forelesningssalen under et seminar om stresshåndtering. Plutselig løfter hun opp et glass, snur seg mot publikumet og kursdeltagerne i salen. De venter på det vanlige spørsmålet om glasset er halvfullt eller halvtomt, istedenfor spør hun; Hvor tungt er dette glasset med vann?

Foto: Oprah
Foto: Oprah

Flere av publikummerne rakk hånden i været og svarene varierte fra 15 gram til en halv kilo.

Psykologen sier da at den absolutte vekten er uinteressant, fordi hvor tungt glasset kjennes er helt avhengig av hvor lenge man skal holde det med strak arm.

Foto: Womenspeaks
Foto: Womenspeaks

Om du holder det i et minutt, så er ikke det noe problem. Om du holder det i en time, vil det gjøre vondt. Om du holder det i en dag, vil armen føles nummen og paralysert. Det alle tilfellene har til felles er at vekten på glasset ikke endres, men at jo lengre du holder det, jo tyngre blir det.

Foto: Smedy
Foto: Smedy

Den kvinnelige psykologen forklarer så at stress og bekymringer på mange måter er det samme som det glasset med vann. Om du tenker på problemene dine en liten stund, så går det greit. Tenker du på de litt lengre så begynner det å gjøre vondt. Om du bekymrer deg hele tiden, da blir du nummen, paralysert og får lite gjort.

Hun avslutter med å si: husk å sette glasset ned

Denne historien dukker opp flere steder på nettet, uten noen eksakt kilde til hvem denne psykologen er. Moralen er uansett god, og psykologen brukte et forståelig eksempel. Ikke la bekymringer ødelegge livet ditt.

Del gjerne historien med noen du kjenner som stresser eller bekymrer seg unødvendig mye. 

SISTE NYTT