in

Når bonden ser i redet til papegøyen får han øye på en helt usannsynlig familie

Skjermdump: TikTok

Det er 14 år siden Josemar Milli og kona reddet to foreldreløse papegøyeunger. Nå har den ene gjort som Josemar og blitt adoptivforelder for en annen art. Og vi kan si så mye som at papegøyens adoptivbarn aldri kommer til å lære seg å fly.

Etter å ha reddet to forlatte papegøyeunger for 14 år siden fostret Josemar og kona de to papegøyene opp. Etterhvert som de ble store nok til å klare seg selv fløy den ene sin vei og er aldri blitt sett igjen. Den andre valgte å bli boende på gården til Josemar.


– Vi valgte å kalle henne Louro. Hun har aldri sittet i bur, men hun har rett og slett aldri hatt noe ønske om å dra, forklarer papegøyens redningsmann til the Dodo.

Og når Louro ser Josemar, er hun rask med å komme bort på skulderen hans og hilse.

Nylig endret imidlertid papegøyen adferd, uten at Josemar og kona skjønte helt hvorfor. Hun har ofte vært på vingene og utforsket verden på dagtid, men hun har alltid kommet hjem igjen om kvelden. Om natten har hun sovet på gården til Josemar.

Etter så mange år er det ikke så rart at det forundret Josemar når papegøyen plutselig begynte å tilbringe nettene sine borte fra huset.

Papegøyen hadde laget seg et slags rede i en hul stolpe. Det har hun hatt i mange år. Men nå var hun plutselig svært opptatt av å holde stolpen sin innen synsvidde.

Josemar bestemte seg for å sjekke hva det var som gjorde at papegøyen plutselig voktet stolpen sin med haukeblikk.

Da han tittet inn i redet til Louro må han ha fått seg en god latter:

Papegøyen hadde gjort som han selv gjorde for 14 år siden: Adoptert en fremmed art. I Louros rede lå det tre kattunger som papegøyen passet på som om de var hennes egne.

Kattungene tilhørte katten på gården, som trolig har forlatt dem. Uten Lourus interesse for dem er det ikke sikkert de hadde blitt funnet i tide.

Kattungene har nå blitt gjenforenet med kattemor:

I starten forsøkte kattemor fortsatt å avvise kattungene sine. Men kattemor får fortsatt hjelp av papegøyen til barnepasset, og forholdet mellom biologisk mor og kattungene er omsider som det skal:

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Ti år gammel jente hjelper sin fødende mor å ta imot lillesøsteren sin

Han har brukt over 40.000 kroner på julepynt