in

Når den nye sesongen av «Shetland» spilles inn til våren blir det uten Douglas Henshall i rollen som Jimmy Perez

«Shetland» er en av de fire påskekrimmene NRK har annonsert i år. De som liker en god krim er nok allerede godt kjent med etterforsker Jimmy Perez og hans kolleger som løser mysterier på Shetland.

Denne påsken får vi nemlig den sjette sesong av det skotske krimdramaet som baserer seg på romanene til Ann Cleeves.

Doulglas Henshall har hovedrollen som politietterforskeren Jimmy Perez. Den 57 år gamle skotten er opprinnelig født i Glasgow. Han har spilt i en rekke filmer og TV-serier, og var faktisk også med i en episode av Lewis, en annen populær TV-krim som har fått nordmenn til å benke seg foran fjernsynsskjermene.


Rollen som Perez har han hatt helt siden den første sesongen ble spilt inn i 2013.

Har spilt sin siste sesong av «Shetland»

Mens vi får den sjette sesongen som påskekrim, så er faktisk sesong sju også produsert. Det vil være den siste sesongen der Henshall dukker opp som Perez. Når den 8. sesongen skal spilles inn senere i vår må produksjonsselskapet ITV finne en ny skuespiller.

– Det kommer til å bli rart å vite at de filmer uten at jeg er der. Jeg håper det fungerer bra og jeg ønsker dem all mulig lykke og hell. Det kommer ikke til å bli den serien jeg var med i, de må lage en annen serie, sier Henshall til RadioTimes.

Selv om han ser frem til å gjøre mer av andre ting fremover, så legger han ikke skjul på at det etter alle disse årene var en vanskelig beslutning å ta.

– Da beslutningen var tatt var jeg komfortabel med den, sier skuespilleren.

Men om han vil være komfortabel med å se arvtageren i rollen som Perez, det er han ikke så sikker på.

Mener «Tosh» bør ta over

Til The Express sier han at han ikke er helt sikker på om han vil klare å se på. Han sier også til avisa at han synes medspilleren sin, Alison O’Donnell, som spiller den kvinnelige etterforskeren Alison ‘Tosh’ McIntosh, ville være en flott erstatning.

– Det er det jeg vil se, jeg vet ikke om det vil skje eller ikke, men det er det som ville vært min preferanse, sier han til Express.

Enn så lenge har norske seere to sesonger til der Henshall er den Jimmi Perez vi er «vant» til.

Filmet under pandemien

Sesongen som har premiere her den 31 mars, og som sendes på NRK 1 dagen etter, ble filmet under pandemien. Den gang alle var vant til lockdown og kohorter, og folk var noe vi hadde beskjed om å unngå.

– Jeg hadde ikke vært i et rom med mer enn fire personer, og en liten stund var det plutselig litt skremmende å komme på et film set igjen med alle skuespillerne og mannskapet rundt meg. Det er alltid deilig å komme tilbake til Shetland, men det har absolutt ikke vært under normale omstendigheter i år, sa Henshall til Hello Magazine etter filmingen av sesong seks.

Og den skotske skuespilleren lover at fansen får en spennende gåte. Til den skotske avisa Press and Journal sier Henshall at det var fantastisk å være tilbake og filme på Shetland og vende tilbake til karakteren som Jimmi Perez, som har tiltrukket seg fans over hele verden.

Sesong 6 har en mørkere tone

– Jeg tror jeg har gjort det så lenge at Perez bare sitter i ryggmargen min nå. Normalt tar det meg rundt en uke å begynne å føle meg komfortabel med å spille ham igjen, men etter det er det ganske enkelt, sier Henshall.

Han røper til avisas reportere at sesong 6 har en mørkere tone.

– Vi åpner med begravelsen til moren hans, så for Perez går sorg går som en rød tråd gjennom denne sesongen, sier Henshall.

Han vil selvsagt ikke komme med noen spoilere, men forteller at det denne gangen er en fremtredende skikkelse som blir drept – og datteren hører det hele på telefon.  

Mener Perez bør se litt mer på privatlivet sitt

I løpet av de sju sesongene har Henshall sett karakteren til Perez vokse og utvikle seg, både i sine styrker og svakheter.

– Jeg tror han [Perez] er veldig god i jobben sin, men svakheten hans er at han ikke bryr seg nok om seg selv, sier Henshall og legger til at Perez virkelig på et eller annet tidspunkt trenger å komme seg ut i verden.

– Og jeg tror han er veldig nær utbrent. Han er en god far og en god politimann, men privatlivet trenger han å se litt mer på.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Derfor stirrer hunden på deg når den skiter

Hun har brukt 575 000 kroner på utseendet – slår tilbake mot frekk trolling på nett