torsdag, februar 25, 2021

Når dronning Elizabeth ler runger det gjennom hele palasset

Mest lest nå

Dronningen er mye livligere privat enn hva publikum opplever henne som, forteller den kongelige biografen Sally Bedell Smith.

Sally Bedell Smith har forfattet biografien om dronning Elizabeth, «Elizabeth the Queen: The Life of a Modern Monarch».

I et intervju med People Magazine avslører Smith at dronning Elizabeth som er kjent for å være ganske rolig og stabil i offentlige sammenhenger, har en uventet side privat.


Forfatteren siterer en kilde på Sandringham som er dronningens godt i Norfolk som fortalte «Du kan høre henne le gjennom hele godset. Hun ler veldig!»

Den 94 år gamle monarken kan også ha en overraskende dose selvironi. Ikke lenge etter bryllupet til prins Charles og prinsesse Diana i 1981, ble litt av seremonien avspilt på TV under en fest i London hvor dronningen deltok. Idet hun så seg selv på skjermen brøt hun ut «Åh, det er mitt Miss Piggy-ansiktet», forteller Bedell Smith og legger til at dronningen har evnen til å le av seg selv.

Portrettene av dronning Elizabeths er ofte seriøse og med lite emosjonelle uttrykk. Men hun vet hvordan hun skal ha det gøy også. Under en foto-shoot i anledning diamantjubileet i 2012 ba dronningen fotograf Barry Jeffrey om å «bare holde kameraet i gang». Og da brøt hun normen:

– Dronningen slo til med en serie poseringer der hendene gled inn og ut av lommene, hun plasserte dem på hoftene og etterlignet poseringene til en profesjonell modell, fortalte Angela Kelly som er dronningens kjolemaker og nære fortrolige.

queen elizabeth

Kelly forteller ifølge biografen videre at de sto i vantro.

– Dronningen var et naturtalent, mintes Kelly– Barry og jeg følte at vi opplevde noe veldig spesielt: et øyeblikk som aldri skulle gjentas.

Når dronningen vil slappe av, er hun sammen med sine elskede dyr: Hun har Candy som er den siste gjenlevende dorgien hennes. En dorgi er en kryssning mellom en corgi og en dachshund. I tillegg har hun en stall med Fell-ponnier.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter