in

Når er det for kaldt for katten din å være ute?

Selv om mange katter har tykk pels holder den ikke på varmen lenge i minusgrader. 

Katter har pels, men mange raser stammer fra Afrika og Middelhavsområdet og tåler derfor ikke kulde særlig godt i lengden.

Ann Margaret Grøndahl, instituttleder ved instituttet for sports- og familiedyrmedisin ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, forteller at det ikke finnes en nedre grense for når det er for kaldt for katten din. Det er den nemlig selvstendig nok til å vite selv.


Les også: Døv katt hadde bodd 12 år i en garasje – Se hvordan han takker sine redningsmenn

– Så lenge katten har mulighet til å komme seg innendørs på egen hånd, er det ingen grunn til at den ikke skal få gå ute, sier Grøndahl til Vi i Villa

Hvis du vet katten må være ute i et par timer er det viktig at den har et lunt sted å søke til. 

Om du skal på jobb, eller blir lenge borte, bør du ikke la katten være utendørs, med mindre den har mulighet til å komme inn, for eksempel via en katteluke.

Les også: Ni tegn på at katten din elsker deg

Hvis katten er for lenge ute i kulden vil den fryse. Det er jo ubehagelig nok i seg selv. Men den kan også få forfrysninger, akkurat som oss. 

– Spesielt ører og poter fryser først, og går det for lenge kan ytre deler av ørene til katten dette av. I verste fall vil katten fryse i hjel, sier Grøndahl.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Thor Haavik

Thor Haavik røk ut av Farmen – dette sier han om oppholdet

Matteo Bocelli følger i pappa Andreas fotspor – hør deres vakre duett