Hjem Historier fra livet Når foreldrene dine dør, gir det en smerte lik ingen annen

Når foreldrene dine dør, gir det en smerte lik ingen annen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

«Smerten du opplever når en av foreldrene dine dør, er noe av det verste man kan kjenne på. Det er noe som vil forandre deg som person og få deg til å revurdere prioriteringene dine i livet.»

Jisha Joseph er en indisk skribent. Hun har nylig delt en veldig personlig tekst på nettstedet Daily Shared. Teksten har nå gått viralt. Den handler om hennes fars død.

«Faren min og jeg hadde et komplisert forhold», skriver Jisha.

«Mens vi var bestevenner gjennom hele barndommen, tok vårt forhold en sur vending så snart jeg ble tenåring. Vi gikk fra å være et drømmelag hjemme til ikke å kunne tåle hverandre i samme rom for mer enn noen få minutter. Jeg kunne ikke vente til jeg skulle flytte ut og bort fra han. Og da den tiden kom, gjorde jeg nettopp det.»

Fikk sjokk da hun så faren igjen

Jisha skriver videre at hun og faren nesten ikke snakket sammen. Og det plaget henne ikke i det hele tatt. Helt til hun ett år skulle hjem og feire jul.

Far og datter

Illustrasjonsfoto fra Canva

«Mitt mentale bilde av den sterke, høye, større enn livet-faren jeg så sist, ble revet i filler da jeg gikk inn og fant en skjør versjon av han liggende på sin favorittsofa. Selv om jeg visste at han hadde hatt helseproblemer de siste månedene, var det ingen ting som kunne forberedt meg på synet som møtte meg. Vår konfliktfylte historie og mitt ego hadde stoppet meg fra å besøke ham tidligere, og i det øyeblikket skylte skyldfølelsen over meg som aldri før. Tårer rant ned kinnene mine uten at jeg kunne noe for det, og jeg tørket dem kjapt bort før jeg gikk bort til han.»

La fortiden bak seg

Jisha forteller at alle de stygge ordene, all slamring i dører, alt forsvant da hun knelte ned ved siden av faren sin og tok hånden hans i sin. Faren så forvirret ut et øyeblikk, før et varmt smil brøt ut i det rynkete ansiktet.

«Uten å si et eneste ord, la vi vår problematiske fortid ned og snakket til hverandre som gode venner», skriver hun.

Far og datter

Illustrasjonsfoto fra Canva

Hele Jishas verdensbilde ble forandret i løpet av de neste dagene. Hun lovet seg selv at hun aldri skulle stenge ute familiemedlemmer igjen. Hun begynte å besøke faren sin oftere, og hver gang hun kom hjem, var han sykere og sykere. Etter noen få måneder, døde han.

Er glad hun fikk gjort opp med han

«Selv om viten om at han ikke lenger er her i denne verden, knuser hjertet mitt hver dag, er jeg glad for at jeg fikk være ved hans side den siste tiden. Kanskje ser han ned på meg fra himmelen med det spesielle smilet sitt mens han ser meg famle rundt hver dag», skriver Jisha.

«Kanskje møtes vi igjen en dag», skriver hun videre.

Historien til Jisha blir likt og delt av mange mennesker som kjenner seg godt igjen i ordene hennes – gjør du? 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com