Hjem Nyttig Når kommer skattepengene i 2024? Her er alt du trenger å vite

Når kommer skattepengene i 2024? Her er alt du trenger å vite

Hvert år ser mange nordmenn frem til skatteoppgjøret, enten det dreier seg om å få tilbake penger de har betalt for mye i skatt, eller for å finne ut om de skylder mer. For mange er det å få tilbake penger på skatten et etterlengtet pusterom i økonomien. Her gir vi deg den fullstendige oversikten over når du kan forvente å motta skattepengene i 2024.

Tidslinje for skatteoppgjøret

Skatteetaten starter behandlingen av skattemeldingene etter at fristen for å levere går ut, som vanligvis er i april. For 2024 er fristen for å levere skattemeldingen satt til 30. april. Etter at fristen har gått ut, jobber Skatteetaten med å beregne og kontrollere skatteoppgjørene.

De fleste skattebetalere kan forvente å motta skatteoppgjøret sitt fra juni måned. Hvis du leverte skattemeldingen din digitalt og alt er i orden, er sjansen stor for at du vil motta eventuelle tilgodebeløp tidlig i oppgjørsperioden.

Viktige datoer for skatteoppgjør i 2024

  • April 30, 2024: Frist for å levere skattemeldingen.
  • Juni 2024: De første skatteoppgjørene blir sendt ut. Dette omfatter de fleste lønnstakere og pensjonister.
  • August 2024: Etterkontrollene av skattemeldingene fortsetter, og ytterligere skatteoppgjør blir behandlet og sendt ut.
  • Oktober 2024: De siste ordinære skatteoppgjørene for 2024 blir sendt ut.

Sjekk ditt skatteoppgjør

Får du igjen penger på skatten? Foto: Canva

For å sjekke status på ditt skatteoppgjør, kan du logge inn på Skatteetatens nettsider. Der vil du finne informasjon om skatteoppgjøret ditt så snart det er klart. Det er også viktig å merke seg at datoen du mottar skattepengene på, kan variere basert på eventuelle feil eller mangler i skattemeldingen, eller om du blir tatt ut til tilfeldig kontroll.

Ofte stilte spørsmål

  • Hva skjer hvis jeg skylder penger? Hvis du skylder skatt, vil Skatteetaten oppgi en betalingsfrist i skatteoppgjøret. Det er viktig å betale innen denne fristen for å unngå renter.
  • Kan jeg påvirke når jeg får skattepengene? Tidspunktet for når du får skattepengene er avhengig av Skatteetatens behandlingstid. Å sørge for at all informasjon i skattemeldingen er korrekt og fullstendig, kan hjelpe prosessen.
  • Hva kan jeg gjøre hvis jeg ikke er enig i skatteoppgjøret? Hvis du mener det er feil i skatteoppgjøret, har du rett til å klage. Fristen for å klage er vanligvis seks uker fra du mottok skatteoppgjøret.

Å forstå prosessen rundt skatteoppgjøret kan hjelpe deg med å planlegge bedre og gjøre informerte valg om din personlige økonomi. Hold deg oppdatert via Skatteetatens nettsider for den nyeste informasjonen angående ditt skatteoppgjør i 2024.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com