Hjem Kjendisnytt Når kongen sa dette, gjorde det ekstra sterkt inntrykk på kongebiograf Harald Stanghelle

Når kongen sa dette, gjorde det ekstra sterkt inntrykk på kongebiograf Harald Stanghelle

Det var ett øyeblikk som gjorde et helt spesielt sterkt inntrykk på kongebiograf Harald Stanghelle.

Boken «Kongen forteller» som ble gitt ut i oktober i fjor reflekterer kong Harald over eget liv, og forteller sin historie. Biografien er ført i pennen av tidligere redaktør Harald Stanghelle som har skrevet boken basert på elleve lengre samtaler med kongen.

– Så til sammen ble det en del timer med landets konge, sier Stanghelle ifølge TV2 i TV 2-programmet Presseklubben

Kong Harald

Les også: Stanghelle sa ja, i trygg forvissning om at kong Harald ville si nei. Slik gikk det ikke

I programmet forteller Stanghelle om helt spesielle møter med kongen, som både fant sted på Slottet og på Bygdøy kongsgård.

– Det er en veldig fin fyr, hvis det er lov å si om en konge. Jeg tror han må være noe av det minst jålete jeg har truffet. Og jeg er helt sikker på at av alle de personene i den norske samfunnstoppen som jeg har møtt gjennom et langt liv, så var han den minst selvopptatte, sier Stanghelle. 

Les også: Dronningen: -Tenkte mange ganger at ekteskapet ikke ville bli noe av

Kongen som er 83 år har naturligvis hatt mange betraktninger om sitt eget liv, historien og nasjonens utvikling fra 2. verdenskrig og frem til idag. Men det som har gjort et spesielt sterkt inntrykk på Stanghelle er når kong Harald har delt sine tanker om monarkiets fremtid og den dagen sønnen kronprins Haakon skal overta.

– Han snakker om kronprins Haakon ikke bare som en sønn, men som en venn og medarbeider. Han bruker akkurat de ordene.

– Han sier også at det vil bli bra når den dagen kommer at kronprins Haakon skal ta over, og han sier at det ikke bekymrer ham, forteller Stanghelle ifølge TV2 i Presseklubben.

I boken legger også kong Harald til at han tror at hans far, kong Olav, var mer bekymret for ham enn han er for kronprins Haakon.

Dette syntes Stanghelle var sterkt å høre på. 

– Det er sterkt å høre mennesker som gir noe av sine egne følelser, og kong Harald er ikke den som gjør det i tide og utide, sier kongebiografen.

For en fantastisk konge vi har! Er du enig? Trykk i så fall på deleknappen!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com