Hjem Kjendisnytt Når Unni Lindell skal lage troverdig krim er det venninne og krimtekniker Eva B. Ragde som bistår

Når Unni Lindell skal lage troverdig krim er det venninne og krimtekniker Eva B. Ragde som bistår

Den tredje sesongen av Forræder er i gang. 22 spillere har sjekket inn på Midtåsen i Sandefjord, og her skal de fullføre en rekke oppdrag og utfordringer sammen for å samle sølv til den store premien.

En av deltagerne er Eva B. Ragde. En av Norges fremste krimteknikere. Hun er også lillesøsteren til krimforfatter Anne B. Ragde som gjorde det svært bar i sesong 1.

– Anne er en vidunderlig dame, og jeg synes det er kjempegøy at hun gjorde det så bra i «Forræder». Hun ble liksom «godjenta». At jeg skal kunne gjøre det samme, det har jeg ingen målsetting om, sier hun til Nettavisen.

Hun legger til at søsterens sko er «one of a kind» og at hun ikke har ambisjoner om å fylle dem.

– I mange år har jeg ikke blitt presentert som Eva, men som lillesøsteren til Anne B. Ragde. Og jeg er vant til at det er hun som blir trukket frem. Men i «Forræder» kommer jeg inn som Eva, og vil prøve å gi et så godt bilde av meg selv som mulig, sier krimteknikeren som synes det er fint å delta alene.

Dette er ikke første gang hun er «alene» på tv, uten søsteren.  I TVNorge-serien «Eva – bak sperringene» viste hun hvordan det jobbes for å avdekke spor og funn som kan oppklare drap og voldshendelser. 

Mange mistenker kanskje at Anne B. Ragde nyter godt av å ha en dyktig krimtekniker som søster, men det er en annen forfatter som har benyttet Eva som konsulent i flere tiår: Nemlig Unni Lindell. Etter at Eva begynte å trene taekwondo sammen med mannen til Unni, utviklet det seg et vennskap. Ikke fra start, vel og merke, for i starten var Unni sjalu.

– Jeg sto ikke høyt i kurs hos Unni på den tiden. Unni mislikte meg. Hun trodde at jeg la an på mannen hennes. I årene etterpå har vi kunnet fleipe med det. Og for å ha nevnt det: Det var ikke hold i mistanken, understreker Eva til Her & Nå.

Etter hvert kom vennskapet.

– Vi ble så gode venner som det går an. Jeg er veldig glad i Eva. Hun er kunnskapsrik, snill og morsom. Jeg er heldig som kan bruke kunnskapene til Eva i bøkene mine, forteller Unni til ukebladet.

Eva har bistått Unni i rundt 20 år.

– Folk vet så mye mer i dag enn tidligere, og da nytter det ikke å komme med vage og upresise uttrykk selv i en krimbok, synes Eva.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com