Hjem Forskning NASA-forsker: Sikker på at det er utenomjordisk liv på denne overraskende planeten

NASA-forsker: Sikker på at det er utenomjordisk liv på denne overraskende planeten

Del
X

Nasa-forskeren Michelle Thaller hevder de har observert mulige tegn på liv på Venus, som er den planeten som ligger nærmest jorden.

Dr. Michelle Thaller som i flere tiår har jobbet som forsker ved NASAs Goddard Space Flight Center sier til The Sun at hun definitivt tror vi vil finne liv på en annen planet.

– Jeg tror vi i vårt eget solsystem er vi ganske nærme det, men nok en gang har vi ikke det 100 prosent håndfaste beviset. På Mars ser vi kjemi som vi om den var her på jorden ville si skyldes liv. Men spørsmålet er, hvor godt forstår vi Mars og blir vi lurt av noe?, sier Thaller til avisa.

Planeten Mars
Planeten Mars. Foto: Canva

Forskeren tror imidlertid livet kan være mye nærmere jorden enn det:

– Vi ser mulige tegn på liv i atmosfæren til Venus. Muligens under isen i de iskalde månene til Jupiter og Saturn. Solsystemet kan slå seg sammen med enkelt liv, mikrobielt liv. Vi må bare få det beviset som gjør at vi med 100 prosent sikkerhet kan si at vi fant det, og det har vi ikke ennå, forklarer NASA-forskeren.

Blant disse alternativene er det på Venus Thaller tror vi vil finne utenomjordisk liv. Venus er den andre planeten fra solen, og den tredje minste i solsystemet. Venus er den planeten som kommer nærmest Jorda og ifølge Store norske leksikon var den første planeten vi sendte romfartøy til. Dette er også den varmeste planeten i solsystemet, noe som skyldes den tykke atmosfæren. Planeten er dekket av et tett skylag. På overflaten finnes tusenvis av vulkaner.

Planeten venus
Kan det være liv på Venus? Foto: Canva

Den fiendtlige og tørre planeten ville drepe et menneske som landet der umiddelbart, og likevel tyder flere studier på at mikrobielt liv kan leve i skyene.

– Jeg hadde aldri forventet Venus. Men vi ser noe i atmosfæren som ser veldig ut som noe som kan produseres av bakterier, sier hun.

Thaller er sikker på at vi vil finne liv og tror det bare er et spørsmål om når. Og hun tror også det bare er et spørsmål om tid før vi har bevis på at det er i vår eget solsystem.

– Men vi venter til det ikke er noe annet det kan være, for du kan forestille deg hva slags problemer vi ville havne i. Vi har ikke absolutte bevis ennå. Tror jeg det er liv der ute? Absolutt, sier hun.

LES MER:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com