onsdag, juli 15, 2020

Nasjonalgarden kalles inn for å dempe demonstrasjonene i Minneapolis

Mest lest nå

Blingbling-flyet tar av – på internett

Noen av oss er over gjennomsnittlig opptatt av "bling bling".  De av dere som daglig sveiper gjennom sosiale medier har kanskje sett et bilde av...

Guvernøren i Minnesota kalte inn nasjonalgarden på torsdag da demonstrasjonene ble for mye for politiet. Demonstrasjonene startet i protest for drapet på Georgy Floyd, en afroamerikansk mann som ble kvelt og drept av en politibetjent i Minneapolis.

Demonstrasjonene har pågått i nesten tre døgn og har medført store konsekvenser for borgerne i Minneapolis. Å kalle det en ‘fredfull’ demonstrasjon er vel ikke riktig – det minner mer om opptøyer.

Koronareglene har forduftet og folk spres rundt om i byen, samt stjeler og tenner fyr på bedrifter i nærheten av politistasjonen der politimannen jobbet. Politiet har skutt gummikuler, flashbangs og tåregass mot demonstrantene.


Politibetjenten som var ansvarlig for drapet på mannen og de tre politibetjenten som var på stedet ble sparket av politidepartementet og det er mange som ønsker at den tidligere politimannen blir siktet for drap – et ønske som bør oppfylles. Vi advarer mot sterke bilder, men du kan se videoen her.

Politimann ansvarlig for drapet på George Floyd ble arrestert og siktet for uaktsomt drap, av tredje grad.

130,163FansLik
1,479FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter