Hjem NyheterTruecrime Natascha Kampusch: – Jeg var sikker på at de ville komme og redde meg

Natascha Kampusch: – Jeg var sikker på at de ville komme og redde meg

I Viaplay-dokumentaren sier Natascha Kampusch at hun i starten av fangenskapet var sikker på at foreldrene ville komme og redde henne, akkurat som i en film. Men ingen kom.

Dokumentaren Natascha Kampusch – A Lifetime in Prison går på Viaplay. Her forteller Natascha Kampusch selv om livet i fangenskap og det vanskelige møtet med en verden på den andre siden, hvor offerskyld overskygger frihet.

Mange husker nok den tragiske historien om den ti år gamle østerrikske jenta Natascha Kampusch, som tilbake i 1998 ble kidnappet på åpen gate.

– Tidligere ville jeg bare være i fred, men nå ønsker jeg heller å representere meg selv som den jeg virkelig er. Jeg er mer enn bare et offer, sier hun til VG og letter til at det også er viktig å snakke om hvordan offeret ofte får skylden.

Fire år etter at hun slapp fri, ga Kampusch ut sin første bok, «3096 dager», i et forsøk på å få kontroll over narrativet som omkranset historien hennes. Hun forteller avisen at hun takket ja til å medvirke i dokumentarserien av samme grunn.

Da hun ble kidnappet veide ti år gamle Natascha 42 kilo. Da hun slapp fri som en voksen kvinne, viste nålen på vekten det samme tallet. 

– Han overvåket hvert steg jeg tok, og satte meg ofte på vekten. Jeg fikk ikke lov til å gå opp i vekt, sier hun.

En tomat til kveldsmat

Natascha forteller at hun ofte fikk servert en tomat eller to til kveldsmat. Dersom hun spiste de veldig langsomt, føltes det nesten som et stort måltid.

– Han veide maten han ga meg og sa alltid at jeg var for tykk. Han ville jeg skulle være så svak som mulig, slik at jeg ikke kunne gjøre motstand. Han sa at jeg ikke hadde noen identitet, og at jeg var hans slave.

I starten trodde hun at noen ville komme å redde henne, som på en film.

I dagene, ukene og månedene etter at Kampusch forsvant, lette politiet etter henne døgnet rundt. Ansiktet hennes var i alle aviser, og på enhver lyktestolpe.

Kun ett øyenvitne hadde meldt seg i saken – en tolv år gammel jente. Hun fortalte politiet at hun så Kampusch bli bortført i en hvit minivan.

Politiet fant 700 navn registrert på kjøretøy av denne typen i nærområdet, også kidnapperen Wolfgang Přiklopil. Selv om han ikke hadde alibi, ble han sjekket ut av saken.

LES MER:

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com