torsdag, februar 27, 2020
Nyheter Nattevakten Mahdi ved Bodø Hotell slåss mot ranerne: "Det...

Nattevakten Mahdi ved Bodø Hotell slåss mot ranerne: «Det var en kamp på liv og død»

-

Mahdi Shamsolebad jobber som nattevakt ved Bodø Hotell. Plutselig kom to ranere med pistoler inn. De rettet pistolene mot Mahdi og ba han tømme kassa.

«Det kom to stykker inn og skulle ha pengene. De hadde dekket til ansiktene, sto og pekte på meg med hver sin pistol og sa de ville ha penger av meg», sier Madhi til Bodø Nu.

«Først tenkte jeg at dette må være en spøk. Dette er noe som skjer andre steder, ikke i Bodø. Du får en følelse av at det ikke kan være virkelig», sier han videre.

Men situasjonen var høyst virkelig. Det fikk Madhi føle på kroppen.

Foto: privat

Ville ikke gi dem pengene

«Når du står i en slik situasjon, ansikt til ansikt med to maskerte mennesker som retter hver sin pistol mot deg… Da får du en liten grøsning nedover ryggen. Du har havnet i en situasjon du ikke ønsker å være i», sier Madhi.

Han forteller at ranerne var relativt rolige, men at de var veldig opptatt av at han skulle kjappe seg. Men den modige nattevakten hadde ingen planer om å gi ranerne penger.

«Nei. Det var aldri et alternativ. Jeg prøvde å hale ut tiden og late som jeg var stresset. Hadde jeg åpnet kassen hadde de fått pengene. Det var aldri et alternativ», sier han til Bodø Nu.

Skjønte at våpnene ikke var ekte

Madhi skjønte fort at våpnene ikke var ekte. Ifølge han, tok den ene ladegrep to ganger. Og den andre gangen, falt det ikke ut noen kule.

«Da antok jeg at det ikke var ekte våpen», sier Madhi.

Da nattevakten brukte lang tid på å finne frem pengene, ble ranerne stresset, og angrep ham.

«Jeg ville ikke åpne kassen. Da ble de smått irriterte og hissige. Det snudde til å bli en kamp om liv og død», sier han.

Det stod om livet

Madhi sloss mot begge ranerne. Han antar at kampen varte i fem til syv minutter.

«Det sto om livet. Den kampen ville jeg ikke tape, spesielt ikke når de var to», sier han.

Men så kom Madhi seg unna, han låste døren, og hadde dermed fanget ranerne i resepsjonen.

«De hadde ikke kontroll over situasjonen, og jeg låste døren. De ville ut. Jeg snakket med politiet, og ville holde dem der. Jeg ble stående som en barrikade foran døren», sier han.

Ble slått i hodet

«Men så fikk jeg et slag i hodet av pistolskjeftet. Da fikk jeg et stort kutt i hodet. Jeg tenkte det ikke var verdt å stå som en barriere foran to ranere som ønsket å rømme», sier han videre.

Ranerne forlot hotellet, uten utbytte. Madhi fikk et kutt i hodet, og måtte sy flere sting i hånden. Ellers går det bra med han.

En mann og en kvinne i 20-årene er pågrepet og mistenkt for å ha vært involvert i ransforsøket.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Smittevernekspert advarer i forbindelse med koronaviruset: ikke dra på reise nå

Koronaviruset har spredd seg over hele verden.  Nå advarer smittevernekspert Johan Giesecke mot at man ikke bør dra utenlands akkurat nå. Til Svenska Dagbladet sier...

Når barn klipper seg selv – se de hysterisk morsomme bildene i denne serien

Vi har vel alle hørt uttrykket om å ta skjeen i egen hånd? Vel, her kommer et lite knippe barn som gjorde nesten nettopp...

Plages du av fiselukt? Nå kan du kjøpe undertøy og puter som skjuler det for deg

Ja, du leste faktisk helt riktig. Et engelsk firma har nå oppfunnet puter og undertøy som fjerner lukten av fis - enten den er...