torsdag, mai 28, 2020

Nei, det er ikke valgfritt å holde barna hjemme når skolene åpner igjen

Mest lest nå

Når småtrinnet nå åpner den 27. april, kan ikke foreldre velge å holde barna hjemme i frykt for smitte. Det gjør mange foreldre bekymret.

Mange foreldre føler seg utrygge når de skal sende de minste barna tilbake til skolen i slutten av april. Diskusjonene raser i sosiale medier, og mange skriver at de kommer til å holde barna hjemme. Men det kan man dessverre ikke. Det er bare barn som må skjermes på grunn av egen eller familiemedlemmers helse, som vil få tilbud om videre hjemmeskole.

– Vi legger opp til en såpass forsiktig og gradvis åpning, med så sterke føringer på smittevernhensyn, at alle skal føle seg trygge på at ungene blir godt ivaretatt på skolen. Alle ansatte skal føle at det er trygt å komme på jobb. Det vil selvsagt være unntak, som barns helse eller helsesituasjonen i familien som gjør at noen fortsatt vil ha hjemmeundervisning. Men ellers er det den vanlige plikten til å møte på skolen som gjelder, sier kunnskapsminister Guro Melby til NTB, ifølge ABC Nyheter.


Små grupper

Det er foreløpig 1. til 4. klasse som skal begynne på skolen igjen den 27. april. 20. april skal kommunene få nasjonale veiledere for hvordan undervisningen skal organiseres i tråd med smitteverntiltakene.

Kunnskapsministeren ser for seg en løsning der klasser deles inn i faste, små grupper. Hun har også antydet at skolehverdagen kan bli kortere enn normalt.

Må ta hensyn til barna

Guro Melby forteller at det ideelle ville ha vært fortsatt å holde hele samfunnet stengt så lenge som mulig. Men at hensynet til barna og samfunnet generelt må komme foran.

– Hvis du kun tenker på smitte, er kanskje det beste for samfunnet å holde totalt stengt veldig lenge. Men det ekspertrapportene viser oss, er at ulempene ved å holde barnehager og skoler stengt, er stor. Når vi nå har et såpass lavt smittetall som vi har, kan vi ikke egentlig forsvare det, sier hun.

129,743FansLik
1,354FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter