in

Nei – du trenger ikke bruke munnbind på treningssenteret

Flere norske kommuner strammer til i kampen mot korona-viruset. Oslo kommune innførte blant annet påbud om munnbind på offentlige steder innendørs når meteren ikke kan holdes.

Munnbind i offentlig rom har skapt forvirring. Da de nye koronatiltakene ble presentert mandag var SATS-sjef Wenche Evertsen ute og påpekte at verken Oslo Kommune eller regjeringen nevnte treningsbransjen.

Foto: SATS

– At treningsbransjen ikke ble nevnt i dag mener jeg vi skal se på som en bekreftelse på at vi gjør en god jobb for å sikre godt smittevern. Vi jobber med å opprettholde gode rutiner hver dag for at det skal være trygt å trene på våre sentre. Det får jeg også bekreftet fra medlemmer – at de opplever det som trygt, sa hun ifølge TV2 da de nye reglene ble lagt frem.


SATS-sjefen mener bransjen har gode rutiner for smittevern, og påpeker at selv om SATS har hatt over tre millioner besøk siden gjenåpningen i midten av juni, så er det ingen smittekilder som kan spores tilbake til et treningssenter.

Nakstad: Du trenger ikke bruke munnbind på treningssenter

Helsedirektør Espen Rostrup Nakstad presiserer munnbindbruken. Han forklarer at det på utesteder er flere mennesker samtidig, både på kveldstid og i helgene. I tillegg er de mer i kontakt med hverandre, og flytter mer på seg. Slik er det normalt ikke på et treningsstudio.

– På treningssentrene er du som regel ved et apparat og har god avstand. Det er også mer plass på treningssentrene, sier han til TV2.

Nakstad påpeker også at det er få utbrudd ved treningssentrene, sammenlignet med utestedene.

– Derfor blir det behandlet forskjellig, når det gjelder disse tilfellene, sier han.

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

Enorm pågang

En rekke steder opplever nå å bli utsolgt for munnbind. Ragnhild Thornquist Brakstad (67) fra Cubus i Bergen forteller til Bergens Tidende at deres tøymunnbind fort ble revet bort etter pressekonferansen om påbud på tirsdag.

Også apotekene opplever stor pågang.

– Vi har også hatt veldig stor etterspørsel etter tøymunnbind, men det er det vanskelig å få tak i nå. Akkurat nå er vi tomme, men vi håper vi får de inn igjen denne uken, sier Tonje Cecilie Mohn som er apoteker ved Vitusapotek på Bergen storsenter til BT.

På nettbutikken Plakatbar selges det populære motiv på tøymunnbind, hvor man blant annet kan velge sitt eget stedsnavn.

Ansiktsmasker med design kommer man nok bare til å se mer og mer av fremover.

– Vi har fremdeles munnbind igjen, og føler oss sikre på at vi skal få etterfylt om lageret går tom, sier Jim-Roger fra Plakatbar.

Her kan du se utvalget av disse munnbindene.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen på krykker etter finale mot svenskene

kong harald

Kongen er friskmeldt