in , ,

Nei, du trenger ikke gå 10.000 skritt

Foto: Pexels/Pixabay

Dersom du har en stillesittende hverdag, og har forsøkt å gå 10.000 skritt hver dag, da vet du nok at det er noe som både krever ganske mye tid, og at det dessuten er en temmelig mye lenger spasertur enn det de fleste av oss ser for seg når vi strener ut døren etter å ha gått kanskje 1500 skritt tidligere på dagen.

Men nå viser det seg at man slettes ikke «trenger» å gå 10.000 skritt for å få god helsegevinst.

Les også: Skal du begynne å trene igjen i høst? Les dette først


Amerikanske forskere har publisert en ny studie der de har fulgt i overkant av 2000 deltakere i alderen 38 til 50 år i 10 år.

Ifølge Nettavisen fant forskerne ut at deltakerne som gikk minst 7000 skritt om dagen, hadde så mye som en 50 til 70 prosent lavere risiko for tidlig død som de som gikk mindre.

Les også: Slik trener du etter din alder, og får best resultater

Forskerteamet bak studien fant også ut to andre interessante ting: For det føtse viste det seg at det å gå fortere ga høyere helsegevinst. For det andre, så viste det seg at det å gå opptil 10.000 skritt økte helsegevinstene enda mer.

– Dette stemmer fint med en annen studie der de fant at 7500 skritt så ut til å kunne redusere risikoen veldig mye, sier doktorgradsstipendiat Edvard Hamnvik Sagelv ved Idrettshøgskolen ved UiT til Nettavisen.

Les også: 10 ting du kan gjøre i stedet for å trene

Han forteller at det at man «må» gå 10.000 skritt antagelig stammer fra en skritteller som ble lansert av et japansk selskap på 1960-tallet. Denne skrittelleren het «10.000 skritt». Dermed ser det ut til at vi har tatt for god fisk at det er så langt vi bør gå.

Men det viser seg at de gode effektene setter inn langt tidligere.

En norsk studie konkluderte med at om de som går aller minst øker antallet skritt fra rundt 4.650 per dag til 6.850, faller risikoen for tidlig død med hele 48 prosent. Denne norske studien mener ellers at de største helsefordelene oppnås om man går 8.000 skritt per dag.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Bent Høie

Bent Høie ferdig som politiker – Dette skal han gjøre nå

Oppskrift på utrolig luftige rundstykker – disse smelter på tungen