torsdag, september 23, 2021

Nekter straffskyld i Tengs-saken

Mest lest nå

Mannen i 50-årene som er siktet for drapet på Birgitte Tengs, nekter for anklagen. Likevel er det uklart om han vil anke fengslingen.

Mannen som før helgen ble pågrepet og siktet for drapet på 17 år gamle Birgitte Tengs i 1995, sitter varetektsfengslet i Åna fengseli.

TV2 skriver at mannen har nektet straffskyld, men retten mener det er skjellig grunn til mistanke og ga påtalemyndigheten medhold i varetektsfengslingen.


Den siktedes forsvarer, Stian Kristensen, forteller at en av hans kolleger har besøkt mannen i Åna fengsel lørdag.

Relatert: Forsvarer: problematisk at politiet går ut med mistanke i Tina-saken
Relatert: En person siktet i Birgitte Tengs-saken

– Så skal jeg ut og besøke ham i morgen. Da skal vi ta endelig stilling til hvorvidt det blir en anke over fengselingskjennelsen fra tingetten, sier Kristensen til tv-kanalen.

Kristensen sier han kommer til å sende en begjæring til tingretten om å få oppnevnt en medforsvarer, blant annet på grunn av det store medietrykket.

– Tiden min har i all hovedsak gått med til å være tilgjengelig for media. Så må jeg selvfølgelig nå bruke tid til å sette meg inn i saken, sammen med mine kollegaer. Jeg kommer til å be om å få oppnevnt en medforsvarer, på grunn av sakens omfang. Så må vi få tid, for å gjøre en god jobb for klienten, sier forsvareren til NRK.

Kristensen ønsker ikke å svare på når han ble oppnevnt som mannens forsvarer. Forsvareren sier han nå må få ro til å sette seg inn i de to svært omfattende drapsetterforskningene.

– Jeg har full forståelse for at offentligheten har en enorm interesse for denne saken, og at vi må være tilgjengelig for pressen, men vi trenger tid for å kunne gi siktede et godt forsvar.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
211FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter