Hjem Nyheter Neste gang du sjekker inn på et hotell bør du være oppmerksom på denne svindelmetoden

Neste gang du sjekker inn på et hotell bør du være oppmerksom på denne svindelmetoden

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det er ikke måte på hva mennesker finner på for å svindle deg for penger. 

Det har den siste tiden vært fokus på en svindelmetode som flere hoteller har avdekket. NBC skriver at metoden typisk utføres i det du skal sjekke inn på et hotell.

Det som er metoden til svindlerne er at de venter til du har sjekket inn på hotellet på vanlig vis. Du går til resepsjonen, leverer inn et kredittkort (som mange hoteller krever). Et kort som hotellet registrerer slik at de kan trekke deg for ekstra utgifter som for eksempel varer du måtte ta fra minibaren. Du får tilbake kortet ditt og går til rommet. Alt virker normalt så langt.

Men like etter at du har sjekket inn, mottar hotellet en oppringning hvor den som ringer for eksempel spør etter rom 306. Akkurat det rommet som du bor på.

Videresender samtale 

Resepsjonen videresender samtalen til deg og stemmen som møter deg i røret sier noe slikt som:

«God dag. Det er fra resepsjonen. Beklager at vi forstyrrer men det ble noe feil med kortinformasjonen din. Derfor må jeg be deg om å lese opp kortnummeret ditt og de tre kontrollsifrene på baksiden.»

Svindleren har i en tidligere fase av svindelen bløffet hotellet og fått tilgang til navn, adresse og romnummer til gjestene. Nå gjenstår det bare å lure ut de siste opplysningene av deg.

De fleste vil tro at det faktisk er resepsjonen man prater med. Svindlerne opptrer profesjonelt og det er vanskelig å avsløre det hele som en svindel.

Skulle du noensinne møte på et scenario som dette når du er på reise, kan du formidle til den som ringer at du gjerne kan oppgi informasjonen på nytt, men at du kommer ned til resepsjonen for å gi opplysningene ansikt til ansikt med resepsjonisten. Gå så ned i resepsjonen og forhør deg om det faktisk var de som ringte.

Dersom du avdekker et svindelforsøk så er det viktig å informere hotellet om dette.

Del gjerne informasjonen videre med venner og familie slik at alle er obs på denne svindelmetoden! 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com