Forsiden Nyheter Neste gang du sjekker inn på et hotell bør du være oppmerksom...

Neste gang du sjekker inn på et hotell bør du være oppmerksom på denne svindelmetoden

Det er ikke måte på hva mennesker finner på for å svindle deg for penger. 

Det har den siste tiden vært fokus på en svindelmetode som flere hoteller har avdekket. NBC skriver at metoden typisk utføres i det du skal sjekke inn på et hotell.

Det som er metoden til svindlerne er at de venter til du har sjekket inn på hotellet på vanlig vis. Du går til resepsjonen, leverer inn et kredittkort (som mange hoteller krever). Et kort som hotellet registrerer slik at de kan trekke deg for ekstra utgifter som for eksempel varer du måtte ta fra minibaren. Du får tilbake kortet ditt og går til rommet. Alt virker normalt så langt.

Men like etter at du har sjekket inn, mottar hotellet en oppringning hvor den som ringer for eksempel spør etter rom 306. Akkurat det rommet som du bor på.

Videresender samtale 

Resepsjonen videresender samtalen til deg og stemmen som møter deg i røret sier noe slikt som:

«God dag. Det er fra resepsjonen. Beklager at vi forstyrrer men det ble noe feil med kortinformasjonen din. Derfor må jeg be deg om å lese opp kortnummeret ditt og de tre kontrollsifrene på baksiden.»

Svindleren har i en tidligere fase av svindelen bløffet hotellet og fått tilgang til navn, adresse og romnummer til gjestene. Nå gjenstår det bare å lure ut de siste opplysningene av deg.

LES OGSÅ
Moren fikk politiet på døra fordi hennes barn på 2 og 5 år badet nakne i hagen
LES OGSÅ
Nina Jensen, Siv Jensens søster, skriver sterk tekst om kjærestens hjernekreft

De fleste vil tro at det faktisk er resepsjonen man prater med. Svindlerne opptrer profesjonelt og det er vanskelig å avsløre det hele som en svindel.

Skulle du noensinne møte på et scenario som dette når du er på reise, kan du formidle til den som ringer at du gjerne kan oppgi informasjonen på nytt, men at du kommer ned til resepsjonen for å gi opplysningene ansikt til ansikt med resepsjonisten. Gå så ned i resepsjonen og forhør deg om det faktisk var de som ringte.

Dersom du avdekker et svindelforsøk så er det viktig å informere hotellet om dette.

Del gjerne informasjonen videre med venner og familie slik at alle er obs på denne svindelmetoden! 

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Supertriks – Derfor skal du spraye eddik rundt vinduene

Sommeren er over oss for fullt og med sommer og varme kommer også diverse småkryp inn i hjemmene våre. Det er varmt ute, og hva...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet