Hjem Historier fra livet Nesten drept da sjalu eks kidnappet henne: Dette var hennes første ord da hun kom ut av koma

Nesten drept da sjalu eks kidnappet henne: Dette var hennes første ord da hun kom ut av koma

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Angel Lynn (22) falt ut av en bil i høy fart på motorveien i 2020 etter å ha blitt kidnappet av en sjalu eks. Hun fikk massive hjerneskader etter hendelsen, men en ting var hun i stand til å kommunisere.

I slutten av 2019 fikk Angel som da var 19 år gammen en ny kjæreste, Chay Bowskill (20). Angels nye kjæreste falt ikke i smak hos foreldrene.

– Jeg likte aldri Chay, sier Angels far, Paddy Lynn, ifølge TV 2 i dokumentarfilmen «The Kidnap of Angel Lynn» som ble lansert i Europa tidligere i august.

Nikki Lynn, Angels mor, satt med samme følelsen som ektemannen.

– Jeg ble fortalt at Chay var dårlige nyheter, og at han pleide å stjele biler og motorsykler, forteller Nikki.

Kontrollerende og sjalu kjæreste

Angel flyttet mer eller mindre i leiligheten til Chay, og foreldrene så ikke like mye til henne. Det skulle snart vise seg at Chay var i overkant sjalu. Han fulgte etter henne og kontrollerte hele tiden hva hun drev med. Om hun ikke umiddelbart svarte på SMSene hans, fikk hun sjikanerende tekstmeldinger. Chay drev både psykisk og fysisk vold mot henne.

Sensommeren 2020 ymtet hun frempå til venner og familie om at hun ønsket å forlate han. Chay merket trolig at forholdet gikk mot slutten, og hun ble kidnappet av Chay og en kompis. Et overvåkningskamera fanget dem på film: Den 17. september dro han Angel med seg inn i varebilen med makt. Hva som hendte i varebilen vet vi ikke. Det neste vi med sikkerhet vet er at Angel falt ut av varebilen som kjørte i 100 km/t. Om hun prøvde å rømme og rett og slett hoppet i panikk eller om Chay dyttet henne ut, har ennå ikke kommet frem.

Den tragiske septemberkvelden ga Angel massive hjerneskader. Hun lå lenge i koma. Daily Mail skriver at ekskjæresten er i fengsel og soner en dom på 12 år for kidnappingen. Han ble førts dømt til 7 år, men dommen ble tidligere i år økt til 12 år.

– Det er ingen ting sammenlignet med det Angel må gå gjennom, sier moren til Good Morning Britain.

De første «ordene» fra Angel

Angels foreldre, Nikki og Paddy, besøker det populære frokostshowet i anledning at dokumentarfilmen om datteren slippes. En av tingene vi får se i dokumentaren, som er tilgjengelig på TV 2 Play, er den rørende første gangen Angel kommuniserer med tegnspråk:

I filmen sitter hun i rollestolen, mens moren holder henne i hånden og sier «du vil komme dit vet du, du har allerede kommet så langt i løpet av dette siste året.». Deretter forteller moren Angel at hun elsker henne. Da peker Angel på seg selv, så på hjertet sitt, deretter på moren og viser frem to fingre – for å si «I love you too» (jeg elsker deg også).

I Good Morning Britain forteller Nikki at Angel har fått en iPad som hun kan kommunisere med. Foreldrene håper de en dag får høre datterens stemme igjen.

– Hun kan lage lyder, så jeg er åpen for at en stemme vil komme tilbake. Høyre siden av kroppen klarer hun å bevege bra, og hun har begynt å bevege venstre side av kroppen. Dette var noe legene sa hun aldri ville være i stand til å gjøre, forteller Angels mor.

Det gjenstår fortsatt mye trening før Angel muligens kan klare å kommunisere med egen stemme.

Målet nå er at Angel skal kunne bo sammen med foreldrene, og det er satt i gang en innsamlingsaksjon på Go Fund Me for å samle inn penger slik at boligen kan tilpasses Angels behov.  Hittil er det samlet inn nesten 207 000 pund, tilsvarende 2,76 millioner norske kroner. Målet er 250 000 pund.

– Alle har bidratt til Go Fund Me. I tillegg har lokale entreprenører og håndverkere tilbudt seg å jobbe gratis, sier faren Paddy rørt.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com