mandag, oktober 26, 2020

New Yorks guvernør: – Vi er på backup-planen til backup-planen

Mest lest nå

Mandag klokken 17:30 norsk tid ble det holdt en pressekonferanse om virusutbruddet i delstaten New York.

Under pressekonferansen, snakket guvernør Cuomo om hvordan Koronaviruset har påvirket dagliglivet i New York. Nesten 600 mennesker ble drept av Koronaviruset på mandag, men guvernøren mener at det er tegn på lysere tider i vente. Han er derimot ikke like håpefull som president Trump, som i de siste ukene har prøvd å male et ekstremt optimistisk bilde av situasjonen i USA.

Her er de nyligste tallene fra pressekonferansen, ifølge New York Times.


  • Dødsfall i delstaten New York: 4,758: 599 nylige dødsfall siden søndag. En liten økning siden lørdag, da det ble rapportert om 594 bekreftede dødsfall.
  • Bekreftede tilfeller: 130,689: 7,671 nylige tilfeller siden søndag. I New York City er det 72,181 tilfeller.
  • Innlagte tilfeller: 16,836: antall innlagte har stagnert i løpet av de siste dagene.
  • Innlagte tilfeller på intensivavdelinger: 4,504, opp med 2 prosent siden søndag.

New York har blitt rammet hardest av alle byer (og delstater) i USA. Guvernøren har lenge ropt om større støtte fra føderalstaten og presidenten.

Cuomo sa at datamaterialet viser at viruset holder på å roe seg ned, men fastslår at delstaten fortsatt er i en nød. Helseomsorgen er fortsatt under ekstrem stress og overbelastning.

«Vi har nå igangsatt plan B, plan C, og plan D for å håndtere epidemien. Vi bruker backup-planen til backup-planen,» sa guvernøren under pressekonferansen.

New York City mottok 600,000 N95-masker fra føderalstaten, sa borgermester Bill de Blasio, ifølge New York Times. Han takket presidenten og presidentens rådgiver Jared Kushner for denne gaven.

«Dette har definitivt endret dynamikken vår denne uken, og det er en veldig bra ting for oss,» sa borgermesteren

Stor konkurranse mellom delstatene

Det er nå stor konkurranse mellom delstatene. Alle delstatene ønsker nødvendig medisinsk utstyr, slik som masker, hansker, desinfeksjon, og respiratorer. Dette har ført til en priskrig mellom delstatene.

Flere republikanske og demokratiske guvernører har bedt presidenten om å sentralisere salget av slikt medisinsk utstyr, men Trump ønsker ikke å gripe inn i den private sektoren.

«Vi har kjøpt opp alt vi kan få tak i fra det åpne markedet. Ikke bare fra innenlands-aktører, men også fra resten av verden – fra steder som [Sør-Korea] og Kina, sa Marylands republikanske guvernør Larry Hogan til NBC Boston.

N95-masker som tidligere kostet mindre enn én dollar (cirka 10,4 kroner), koster nå minst 3,70 dollar (cirka 40 kroner), og gjerne opptil 10 dollar (cirka 105 kroner) per stykk, sier en lege til NBC Boston.

Tidligere i uken, innrømmet Trump at det føderalstatlige beredskapslageret manglet mye av det nødvendige utstyret delstatene ber om. Det har ført til store problemer for delstater slik som New York og New Jersey.

Minst 352,200 er smittet i USA

Ifølge data fra Worldometers, er det minst 352,200 bekrefte tilfeller av Koronavirus-smitte i USA. Det er minst 10,300 som har omkommet, og 19,427 er blitt frisk igjen. Delstatene som er verst rammet er New York, New Jersey, Michigan, California, og Louisiana.

Trumps administrasjon sier at de har satt i gang kliniske studier og utprøvende behandlinger for å behandle, eller eventuelt «kurere» pasienter som har covid-19. Et av legemiddelene Trump har fokusert mest på er hydroksyklorokin – et legemiddel som tradisjonelt brukes for å behandle pasienter med malaria.

Forskningen på om dette anti-virale legemiddelet kan behandle covid-19, er langt fra konklusivt. Likevel oppfordret presidenten ved gjentatte anledninger under gårsdagens pressekonferanse, at amerikanerne bør begynne å be fastlegen om å få delt ut legemiddelet.

«Jeg er ingen lege, men jeg har sunn fornuft,» sa presidenten under pressekonferansen i går. Vel..

 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter