onsdag, mai 19, 2021

Ni år gammel gutt tjener 255 millioner kroner på å teste leketøy på YouTube

Mest lest nå

Verdens best betalte YouTube-stjerne er ni år gammel og heter Ryan. Han tjener mer penger på å teste leketøy i løpet av ett år enn de fleste kan drømme om å tjene i løpet av et langt liv.

Dagbladet melder at ni år gamle Ryan Kaji som driver YouTube-kanalen «Ryan’s World» (Ryans Verden) ifølge nettstedet Forbes tjente 29,5 millioner dollar fra i fjor sommer til sommeren i år. Beløpet som tilsvarer 255 millioner norske kroner sender gutten helt til toppen på listen over verdens best betalte YouTube-stjerner.

På YouTube-kanalen tar Ryan med seg følgerne sine på forskningseksperimenter, utfordringer og gjør det selv-prosjekter. Han tester og anmelder også leketøy for seerne sine.


1,8 milliarder på leketøy

I tillegg til inntektene fra YouTube anslår Forbes at guttungen også har tjent 211 millioner dollar, altså 1,8 milliarder kroner, på salg av annet egne leke- og kleskolleksjoner gjennom supermarkedkjeder som Walmart og Target.

Ryan Kaji er verdens best betalte YouTube-stjerne. Faksimile: Ryan’s World / YouTube

Kanalen til niåringen har over 25 millioner abonnenter og nesten 40 milliarder videovisninger. 2020 er ifølge den britiske avisen the Guardian det tredje året på rad at Ryan er verdens best betalte YouTube’er.

Ryan Kaji har drevet YouTube-kanal i fem år. Nå blir imidlertid han og familien etterforsket av det amerikanske forbrukertilsynet. Det skyldes at produktreklamen ofte retter seg mot små barn som ikke forstår forskjellen mellom reklame og uavhengig anmeldelse.

Snittalderen på topp 10-listen vitner om at det er unge som behersker dette sosiale mediet best. Det er få godt voksne å finne på listen. Derimot er det to barn under ti år. Med en estimert inntekt på 18,5 millioner dollar er seksåringen Anastasia Radzinskaya fra Russland med kanalen Nastya verdens 7. best betalte YouTuber.

22 år gamle Sander Austad Dale, også kjent som «Randulle», topper VGs oversikt over de best betalt YouTuberne i Norge i 2019.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter