søndag, oktober 24, 2021

Ni tegn på at katten din elsker deg

Mest lest nå

Noen sier at katter ikke er like opptatt av «eierne» som hunder, men det stemmer neppe. 

Det kan ofte være lettere å tolke hundens følelser, men katten viser faktisk også hva den føler, om enn på en mer subtil måte.

Med litt kunnskap og erfaring med katt er ikke signalene så vanskelige å tolke. 


1 Kjærlighetsbiting

Hvis katten småbiter deg er dette faktisk en form for kommunikasjon, sier veterinær Elizabeth Colleran til Care.

2 Katten din følger deg som en skygge

Hvis katten din følger etter deg og stadig vekk stryker seg rundt beina dine, prøver den kanskje å si at den elsker deg. Med denne oppførselen viser katten din at den er interessert i deg og vil være der du er. 

3 Katten maler

Det mest åpenbare tegnet på at katten din elsker deg er antagelig at den maler. Skjønt, katter kan også male når de føler seg truet eller nervøs.

4 Knaing

Dersom katten står oppå deg og «knar» og «elter» betyr det at den er glad og trygg. Denne bevegelsen er vanlig for små kattunger når de ligger ved moren sin og ammer. 

5 Katten blunker 

I naturen er dette det ultimate tegnet på tillit, tilfredshet og kjærlighet. Dersom katten din ser på deg med et vennlig blikk og plutselig blunker i sakte film, kan du tolke det som om den gir deg et slengkyss. Hva med å prøve å gi den et vennlig blunk tilbake?

6 Katten har med «gaver» hjem

De fleste katteeiere har mottatt gaver fra katten sin. Små fugler og mus er kanskje ikke det som står øverst på ønskelisten din, men fra kattens side er dette et tegn på takknemlighet og kjærlighet. 

7 Halen har et eget språk

Katten kommuniserer mye med halen. Er den litt buet og henger ned på tuppen betyr det «Jeg føler meg trygg». En høy hale betyr «Hei, her kommer jeg!» og jo høyere halen peker opp, jo mer interessert er katten i deg.

8 Katten viser magen

Hvis katten viser magen, er det det ultimate tegn på tillit, ettersom magen er kattens mest sårbare område. Magen inneholder mange viktige organer, så ute i naturen er dette det området katter sannsynligvis vil beskytte aller best. Når katten din legger seg ned og viser deg magen, sier katten at den elsker deg og stoler på deg.

9 Katten «stanger»

Når katten stanger deg, er det for å prøve å gni ansiktet mot deg. Katten har mange kjertler som utskiller feromoner, og hver katts «signatur» er unik, akkurat som fingeravtrykkene våre er. Så når katten prøver å legge igjen duften sin på deg, er det kattens måte å si «du er min!».

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter