Edvin Rahmanovics ni år gamle sønn ble først banket opp på lekeplassen. Et par uker senere, stjal de samme guttene mobilen hans. Faren fortviler og mener ingen tar ansvar.

«Sønnen min tør ikke gå ut lenger», sier pappaen Edvin Rahmanovic til SVT.

Edvin og sønnen bor i Kallinge i Sverige. Niåringen var ute og lekte på en lekeplass i området, da et titalls gutter hoppet på ham. Sønnen har fortalt at noen av guttene slo ham til blods mens de andre bare stod og så på.

«Det er helt forferdelig det som har skjedd», sier pappaen.

«Som forelder blir man opprørt», sier han videre.

Foto: Privat

Måtte få legebehandling

Ifølge Edvin, fikk sønnen blåmerker, skader i ansiktet og en utslått tann. Han måtte få legebehandling.

Politiet kom til lekeplassen og avhørte flere vitner. Men en uke senere konkluderte de med at det ikke blir i igangsatt videre undersøkelser, siden gjerningspersonene er under 15 år.

«Jeg lurer på hvilke signaler vi sender ut til fremtiden, dersom det er helt okei å gjøre dette uten konsekvenser», sier Edvin.

Saken sendes til sosialmyndighetene

Michael Hesselberg jobber i politiet og tok imot anmeldelsen. Han sier til SVT at han ikke tviler på at Edvin og sønnen snakker sant.

«Nei, i så fall hadde jeg valgt ikke å gå videre av andre årsaker. I dette tilfellet, var gjerningspersonene mindreårige, og da kan vi ikke få noen domfelt. Derimot skal saken sendes over til sosialmyndighetene», sier han.

LES OGSÅ
Disney gir fem millioner dollar til gjenoppbyggingen av Notre-Dame

Ble angrepet igjen

Et par uker senere, var sønnen ute og syklet i nabolaget, da han igjen ble angrepet av de samme guttene. De stjal mobilen hans, som senere ble funnet igjen helt sønderknust.

«Han er veldig lei seg og skuffet. Han fikk mobilen i bursdagsgave, så han ble veldig såret», sier faren.

Ifølge Edvin kom politiet denne gangen også. Men han hadde ikke store forventninger om at det skulle skje noe.

«Det blir et dobbelt svik både mot min gutt men også mot de andre guttene. Dersom et barn er kapabel til å sparke et annet barn til blods, så trenger man hjelp av samfunnet», sier Edvin.

Det er så usselt, så feig! Trykk på deleknappen for å vise din avsky mot mobbing!