Hjem Nyheter Niendeklassing i Horten døde

Niendeklassing i Horten døde

En tragisk hendelse har rammet Holtan ungdomsskole, der en elev i niende klasse har mistet livet etter å ha tatt sitt eget liv.

Den unge gutten ble fraktet til sykehus i løpet av natten til tirsdag, men påfølgende onsdag ble det bekreftet at livet hans ikke kunne reddes. Det skriver Gjengangeren.

Foreldre og foresatte ved Holtan ungdomsskole ble informert om situasjonen tirsdag ettermiddag, og sorgen har siden spredt seg til hele skolesamfunnet. Dette gjelder også naboskolene Borre og Orerønningen, hvor mange av guttens venner går. Dette viser hvor dypt forankret gutten var i det lokale ungdomsmiljøet, og tapet påvirker dermed et bredt samfunn.

Kommunen har reagert raskt og sendt ut ytterligere informasjon til elever, ansatte og foresatte ved alle tre berørte skoler. De understreker alvoret i situasjonen og deler sin dype medfølelse med guttens familie og venner.

«Vi må meddele at livet til eleven vi omtalte i går dessverre ikke sto til å redde,» står det i et skriv de sende ut til elever og foresatte, og la til at «alle ansatte, elever og foresatte er på hvert sitt vis preget av denne tragiske hendelsen.»

For å støtte de sørgende og tilby en vei gjennom sorgen, har skolen organisert samlinger der elever kan snakke om sine følelser og tanker rundt det som har skjedd. Videre tilbys det samtaler med et kriseteam eller helsesykepleier for de som føler behov for dette. Skolen oppfordrer også foreldre til å ha åpne samtaler med sine barn om tragedien og minner om at det finnes ressurser både lokalt og nasjonalt for de som trenger hjelp til å bearbeide sorgen.

LES OGSÅ: Forsøkte å ta selvmord – nå hjelper hun andre med å finne veien gjennom de mørkeste fasene av livet sitt

Som et ledd i sorgarbeidet holder Sentrumskirken dørene åpne etter skoletid onsdag, torsdag og fredag. Prestene Lise Horn og Frode Magnar Andersen inviterer alle som føler behov for det til å komme sammen for å tenne lys, finne noen å snakke med eller bare være sammen i stillhet. Dette tilbudet er et viktig samlingspunkt for fellesskapet i en svært vanskelig tid.

Dette tragiske dødsfallet har rystet lokalsamfunnet og understreker viktigheten av å snakke om og ta vare på hverandres mentale helse. Skolen og lokalsamfunnet står sammen i sorgen og viser en sterk felles innsats for å støtte de berørte gjennom denne tunge tiden.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com