in ,

Nils Arne Eggen er død

Nils Arne Eggen

Nils Arne Eggen ble 80 år gammel.

Det er Rosenborg som selv melder om den triste nyheten på sine nettsider.

Eggen som er en legende innenfor norsk fotball ble født i Orkdal i Trøndelag i 1941. Han sovnet stille inn natt til onsdag.


Nils Arne Eggen har de siste årene slitt med helsa. Den tidligere fotballspilleren og trenerlegenden i Rosenborg har gjennomgått en nyretransplantasjon og fått to beinproteser. Flere ganger har han uttalt seg om livet, døden og helsa.

I fjor gjestet Eggen podkasten Rasmus & Saga. Her snakket han om hvordan livet var etter en nyretransplantasjon og med to beinproteser.

Nils Arne Eggen er den mestvinnende norske fotballtrener gjennom tidene. Hele femten seriemesterskap og seks cupmesterskap ble det gjennom trenervirket i Moss og Rosenborg. Også som spiller vant Eggen titler, tre seriegull og ett cupgull.

I løpet av 90-tallet vant han det meste som kan vinnes med Rosenborg, og hadde også suksess internasjonalt med klubben gjennom Champions League. Mange husker nok de legendariske pressekonferansene sine hvor Eggen alltid bød på morsomme strofer med sin blanding av norske utrykk oversatt til engelsk.

Hvem husker vel ikke utsagnene hans til et internasjonalt pressekorps som:

«There is hope in a hanging snore «

Eller:

«We play with 2 stoppers and 3 spisses»

Var ikke redd for å dø

I podkasten fra i fjor fortalte Eggen at han nøt livet, og ikke er var redd for døden.

– Jeg er ikke redd for å dø, men døden er en naturlig følge av et eller annet. Jeg har ikke vært døden nær selv om jeg har transplantert en nyre eller transplantert to føtter. Man er glad for å leve og det er jeg, sa han den gang.

Mistet både kona og sønnen

Livsgleden, humøret og humoren til tross; Nils Arne Eggen har opplevd den største smerten vi mennesker kan oppleve. På to år mistet han både kona og sønnen sin. En til kreft, en til selvmord.

Utenfor Lerkendal står det en statue som hedrer Nils Arne Eggen.

– Begge ble alvorlig syke. Knut Torbjørn fikk en alvorlig mental sykdom som endte med døden. Samme med Karin, hun fikk kreft, og det endte også med døden, sa Eggen i et intervju med VG i 2013.

I sønnens begravelse holdt Eggen tale. En sterk tale hvor han satt ord på den vanskelige sykdommen Knut Torbjørn levde med. «Angsten for å leve var større enn angsten for å dø», sa han.

Våre kondolanser sendes nå til de pårørende. Hvil i fred Nils Arne Eggen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

John Arne Riise

TV 2 sender ny sesong med John Arne Riise

fis

7 overraskende gode grunner til å slippe ut luft