onsdag, mai 19, 2021

Nils Vogt ble veldig overrasket da han leste manuset til årets storfilm «Fjols til fjells»

Mest lest nå

Nils Vogt er kanskje mest kjent som hissigproppen Karl i 90-tallsserien «Mot i brøstet». Han er ikke mindre hissig i rollen som hotelldirektør Blom i årets versjon av «Fjols til fjells». Likevel var det en ting skuespilleren stusset over da han leste manus for første gang.

«Da jeg fikk manus, og skulle se på hvilken rolle jeg hadde fått, så la jeg merke til at jeg daua nesten med én gang. Det blir en snau rolle, tenkte jeg, men så fortsetter den jo litt etter at han kreperer, og det er en morsom utfordring for en skuespiller», sier Nils Vogt til KK.

«Fjols til fjells» kom ut for første gang i 1957. Da var det Leif Juster som hadde hovedrollen som portieren Poppe. Årets film foregår fortsatt på høyfjellshotellet, og det er Poppes barnebarn Poppe jr. som står for de fleste forviklingene.


Litt Petter Stordalen

Nils Vogt innrømmer at hans karakter, hotelldirektør Blom, minner litt om Karl fra «Mot i brøstet», Petter Stordalen, og Donald Trump.

«Litt Karl er det jo, for Blom er hissig og har temperament. Det er en velkjent greie for mitt vedkommende. Men ja, kanskje han minner om noen milliardærer. Jeg har spilt litt med Petter S. faktisk, han er jo én av gutta han, vet du, og er med på det meste», ler Nils.

Glad hun slipper høye hæler

I tillegg til Nils Vogt, spiller også Janne Formoe, Christian Skolmen, Nader Khademi, Bjarte Hjelmeland og Anette Hoff i filmen. Sistnevnte spilte rollen som hotellarvingen Juni Anker Hansen i «Hotel Cæsar» i 19 år. Hun er glad hun slipper å gå med høye hæler på dette hotellet.

«Jeg er jo veldig glad i hotellverdenen, men jeg syntes det var veldig deilig å ikke skulle være adm.dir. og gå i høye hæler og drakt. Men kunne få være litt mer jorda, og nedpå gulvet», sier hun til KK.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter